Home Info DANAS POCINJE PATOSOFFIRANJE

DANAS POCINJE PATOSOFFIRANJE

by redakcija

Imamo  posebno zadovoljstvo da najavimo da Festival otvara Kazuaki Kameda, ministar savetnik, zamenik šefa misije ambasade Japana u Srbiji. Na otvaranju festivala planiran je program „1000 ždralova za Japan“ u izvođenju PATOS-a i prof. dr. Kajoko Jamasaki. Program svečanog otvaranja počinje u 21 sat.

Na ovogodišnjem festivalu učestvuju umetnici iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore. Na festivalu će učestvovati preko 100 umetnika na realizaciji 50 umetničkih programa (pozorišnih predstava, performansa, likovnih izložbi, video performansa, koncerata, predavanja i edukativnih programa – radionica)

 

Mladi rado posećuju programe (koji su besplatni) i učestvuju u besplatnim radionicama u okviru festivala.

PATOSOFFIRANJE je svojim kvalitetom i posvećenošću ljudi koji festival realizuju, steklo izvanredan renome u Evropi i regionu što potvrđuje činjenica da svi umetnici nastupaju potpuno besplatno, sami sebi plaćaju putne troškove i dnevnice. Festival učesnicima obezbeđuje samo skroman smeštaj, ishranu i festivalsku majicu (suvenir festivala) tokom boravka u našem gradu.

Organizator Festivala PATOSOFFIRANJE je pozorište PATOS, a pokrovitelj Grad Smederevo.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!