Home Info Trinaest medalja za mlade karatiste

Trinaest medalja za mlade karatiste

by redakcija

Prvo Otvoreno prvenstvo Srpske karete konfederacije održano je 27. aprila u Lazarevcu koje je okupilo osam karate saveza Srbije, i na kojem je učešće uzelo 2.318 takmičara iz 251. kluba.

Otvaranju ovog događaja prisustvovali su legende sprskog karatea, braća Ilija i Vladimir Jorga, Oliver Tomić, Milorad Ćopić, Dušan Dačić, Marko Nicović, kao i mnogi drugi proslavljeni karatisti. Njihova ideja o ujedinjenju karatea u Srbiji, realizovana je jučerašnjom najvećom manifestacijom u istoriji ovog sporta u našoj zemlji, na koju se apelovalo prethodnih 50 godina! Ova inicijativa pokrenuta je u interesu svih, a pre svega samih sportista.

Karate Klub „Viktoris Sd“ predstavljalo je 15 takmičara, koji su nastupili u pojedinačnim nastupima u katama i borbama. Osvojeno je ukupno 3 zlatne , 5 srebrnih i 5 bronzanih medalja. Najuspešniji su bili Namanja Gačić i Aleksandra Stanković u katama, kao i Sofija Bojinović u borbama. Srebrne medalje u katama osvojili su Ognjen Rakić, Snežana Jerinić i Sandra Čaprić, dok je u  borbama isto odličje pripalo i Nikoli Jovanoviću i Sandri Čaprić. U kategoriji starijih kadeta i kadetkinja nastupili su Veljko Simonović, Dušan Lasković, Aleksandra Stanković, Snežana Jerinić i Aleksandra Simonović, koji su osvojili bronzane medalje u borbama.

Trener Viktorisa SD, i aktuelna sportistkinja grada Smedereva u 2013. godini Jovana Savić, ne skriva zadovoljstvo ostvarenim rezultatima i napominje da prava ostvarenja i rezultati tek predstoje, a prva sledeća prilika za to je učešće na Prvenstvu Srbije sledećeg meseca u Novom Pazaru. 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!