Home InfoHronika Tri godine i pet meseci zatvora za radnika Gradske uprave koji je krio kilogram marihuane u radnom stolu

Tri godine i pet meseci zatvora za radnika Gradske uprave koji je krio kilogram marihuane u radnom stolu

Redakcija

S.C. (48) radnik Gradske uprave u Smederevu, koji je uhapšen nakon što je policija otkrila da je drogu krio u kancelarijskom stolu, osuđen je na tri godine i pet meseci zatvorske kazne.

Više javno tužilaštvo u Smederevu je, nakon sprovedene istrage, zaključilo sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim S.C., kojim je on u potpunosti priznao izvršenje krivičnih dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i Omogućavanje uživanja opojnih droga i za koja dela mu je sporazumom predviđena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 3 godine i 5 meseci.

Njegovoj supruzi, drugookrivljenoj Z.C. , sa kojom je tužilaštvo takođe zaključilo sporazum za krivično delo Neovlašćeno držanje opojnih droga, sporazumom je predviđena kazna zatvora u trajanju od 5 meseci.

Navedene sporazume Viši sud u Smederevu je prihvatio i okrivljene osudio na predviđene kazne zatvora, utvrdivši na osnovu zaključenih sporazuma i dokaza, da je okrivljeni Z.S., tokom 2022. godine pa do 28.6.2022. godine, neovlašćeno radi prodaje kupovao marihuanu za iznose od 3 evra po gramu, kao i kokain za iznos od 35 evra po gramu. Drogu je držao u svojoj kući, kao i u kancelariji  Odeljenja za urbanizam građevinarstvo i investiticije Gradske uprave Smederevo, gde je bio zaposlen kao nameštenik. Drogu je prodavao korisnicima na teritoriji Smedereva i davao  svojoj supruzi. Prilikom pretresa njegove kuće pronađeno je 119 grama marihuane. U kancelariji gde je radio, pored marihuane u količini od 1047 grama, pronađeno je i  52 grama kokaina,  vagica za precizno merenje i drobilica. Kod okrivljene Z.C. pronađeno je 9 grama marihuane, 84 tablete „Ksalola“ i leka „Subotex”, koji se nalaze na spisku psihoaktivnih kontrolisanih supstanci.

Prema okrivljenom S.C. je produžen pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora, dok je prema oboma okrivljenih izrečena i mera bezbednosti obaveznog lečenja narkomana.

SDCafe.rs

Uhapšen radnik Gradske uprave, krio u kancealriji više od kilogram marihuane

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!