Home InfoKultura “Teatar u tvrđavi” ove godine u septembru

“Teatar u tvrđavi” ove godine u septembru

by redakcija1

Ovogodišnji, a inače deseti pozorišni festival “Teatar u tvrđavi” trajaće od 19. do 24. septembra. Na programu je sedam predstava.

Prvo će biti izvedena „Hasanaginica“ u koprodukciji SNP, Gradskog pozorišta „Semberija“ iz Bijeljine i Narodnog pozorišta Republike Srpske. Na dramski komad Ljubomira Simovića režiju je uradio Dušan Tuzlančić.

Potom sledi još jedna koprodukcija  – SNP, Beoart, Centar za kulturu Tivat i Kulturni centar Pančevo donose nam predstavu „Zajedno“. Tekst je uradila Ana Đorđević, a režiju Jana Maričić. U četvrtak, 21.septembra Narodno pozorište Niš igraće „Aferu nedužne Anabele“ Velimira Lukića, a u režiji Igora Pavlovića.

Nakon toga sledi gostovanje Narodnog pozorišta Beograd čiji će glumci izvesti dramu Tadeuša Slobođaneka, „Naš razred“ u režiji Tatjane Mandić Rigonat.

U subotu nastupa Tetaro Koreja iz Leća u Italiji u saradnji sa Le belle bandiere. Igraće predstavu „HEROIDES“ u režiji Elene Buči.

Nedelja će biti porodični dan pa programi počinju od 18 sati. Čiča Mičino pozorište igraće predstavu za decu „Ko prirodu prlja ima da nadrlja“. Tekst i režiju uradio je Mateja Popović.

Od 20 časova, Morava teatar iz Čačka i predstava „Šah – mat“ Miljana Guberinića u režiji Vladimira Jocovića.

Cena pojedinačne ulaznice je 500 dinara. Kupovinom komplet ulaznica ostvaruje se 20% popusta. Takođe važi popust od 20% za penzionere, uz penzioni ček i registraciju na blagajni Centra za kulturu.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni i onlajn putem sajta sdkultura.rs. Za onjaln kupovinu odobren je popust od 10%.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!