Home InfoDruštvo Tastatura službenici i facebook brigada

Tastatura službenici i facebook brigada

by Redakcija

Gradska vlast u Smederevu, po maniru one u Republici,  najviše mari kada se “napadne” u javnosti – na TV-u, internetu ili u štampi. E onda pristupa „šminkanju mrtvaca“ jer forma je važnija. Suština je ružna, nema veze, ali ako je našminkamo, napuderišemo ili zamaskiramo, proći će kod naroda.

Tako vlast u Smederevu manje boli što ne rade svoj posao dovoljno dobro, što gradske institucija i javna preduzeća ne funkcioniču kako bi trebalo, nego kad im se na  društvemim mrežama (jer na lokalnim medijima neće)  ili  na SDCafe-u pokažu slike kako to njihovo nečinjenje izgleda.

Mnogo puta smo testirali ovo i uvek upali. Prate nas i čitaju, a onda – očiste smeće sa divlje deponije koja je uslikana, poprave rasvetu, zakrpe rupu na putu, očiste sneg,  počiste park…

Nije to ni tako loše, mogli bi i da pohvalimo da je to jedna od stvari koje rade poreds svoji obaveza, ali jeste loše ako znamo da je motiv zapravo prikupljanje političkih poena, jeftinih doduše, dok mi skupo plaćamo to što suštinski ne rade svoj javni posao-zato što ne znaju ili zato što nemaju vremena od ličnih poslova.

Mislite li da je normalno da javna preduzeća rešavaju probleme samo onda kada se javno prozovu, kada se građani koji ih redovno plaćaju požale na određenu stvar ili problem. Kada se razbukte komentari na facebook-u pa se brže bolje „gasi požar“ ulicka situacija i reši taj problem. Ne, nije to posao građana. Posao građana je da žive svoje živote, da rade svoje poslove, da brinu svoje brige,  a svi ti javni servisi i ustanove moraju da im život učine lakšim.

Nije tajna da vladajuća partija ima svoju onlajn brigadu za “ulepšavanje” stvarnosti, naručene komentare, lajkove, dislajkove. Priča se da brigada koja broji oko 5.000 članova minimum, mesečno na društevnim mrežama napiše oko 10 miliona komentara. Misle, tako stvaraju bolju sliku o sebi. Ovi nadrealisti nisu obavešteni da im je učinak mizeran ili bar kratkoročniji od balona sapunice.

Da li je to najlošija investicija u novijoj političkoj istoriji, videćemo.

Ali, kada bi ta armija uzela lopate u ruke, da “miševi” i tastature odmore, pa 10 miliona lopata čistilo deponije po Srbiji na pr. , bilo bi vajde kad izađemo na ulicu. Ovako, igrajte se na mrežama, napumpavajte balon koji mora jednom da pukne.

Slične vesti

1 comment

Žika 02.03.2022 - 23:44

Nisu ni svesni SNS on-line botovi da postoji kopija baze njihovog „Castle“ sistema i da su spiskovi svih koji botuju odavno skinuti sa njihovog servera. Jednog dana objaviće se imena i prezimena svih (čak se i onima koji se kriju iza lažnih profila uglavnom znaju imena). eeeee onda će biti „bež’te noge …..“. Živi bili …

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!