Home Info Takmičenje mladih saksofonista

Takmičenje mladih saksofonista

by redakcija

U organizaciji Muzičke škole "Kosta Manojlović" Smederevu je dvodnevna internacionalna smotra saksofonista, ali ove godine učestvuju samo muzičari iz Srbije.

Manifestacija je počela juče razgovorom muzičkih pedagoga, a sutra će se tokom čitavog dana odvijati takmičenja 30 saksofonista.

"Pre osam godina, kada su muzičke škole počele da se takmiče u muziciranju na duvačkim instrumentima, mi smo se opredelili samo za saksofon koji je tada tek počeo da ulazi u muzičke škole i bilo je neophodno da se saksofonisti i muzički pedagozi sastaju i razmenjuju iskustva", rekao je agenciji Beta direktor Muzičke škole u Smederevu Jovica Milošević.

Milošević misli da je ekonomska kriza zahvatila muziku i da zbog visokih troškova putovanja ove godine nema takmičara iz inostranstva.

On je naveo da škola plaća boravak saksofonista, a da je prošle godine  muzičar iz Austrije dobio i domaću karticu za mobilni.

Na programu saksofonista na VIII saksofonijadi su dela Baha, Šumana, Krigera, Hendla, Mancla,  Debisija, Ibela, i njihove romanse, valceri, kantilene, čardaš, serenade.

msp

 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!