Home Info Svi moji savremenici

Svi moji savremenici

by redakcija

Odbor za kulturu Demokratske stranke u Smederevu u saradnji sa festivalom „Tvrđava teatar“ i IK „Laguna“, u ponedeljak 20. decembra 2010. godine u 19 časova u Itsorijskom arhivu u Smederevu, organizuje promociju knjige Jovana Ćirilova SVI MOJI SAVREMENICI. O knjizi će govoriti: Vida Ognjenović, književnica i rediteljka, Branislava Liješević, umetnička direktorka festivala „Tvrđava teatar“, Dejan Mihailović, urednik Izdavačke kuće „Laguna“ i Jovan Ćirilov, autor knjige.

Svi moji savremenici (u dve knjige, Laguna, Beograd, 2010).

„Nijednom rečenicom nisam naknadno šminkao svoje savremenike, niti sam ih ružio ako sam o njima posle godina koje su prošle promenio mišljenje.“

„Nisam krio slabosti niti vrline mojih savremenika, ali nisam bio ni indiskretan i zajedljiv savremenik.“

Za više od pola veka svoje pozorišne karijere i intelektualnog angažmana Jovan Ćirilov upoznao je ogroman broj ličnosti iz sveta pozorišta, filma, književnosti, politike, slikarstva… Ovo su priče u kojima je autor ispisivao svoje iskustvo u susretu sa njima, često iskošeno, nesvakidašnje, uz mnoge pojedinosti koje niko drugi još nije zabeležio.

Događaji, trenuci, priče i anegdote o poznatim ličnostima, kao što su Ivo Andrić, Tito, Žerar Filip, Jurij Ljubimov, Ježi Grotovski, Robert Vilson, Peter Handke, Nurija Espert, Dušan Makavejev, Žan-Pol Sartr, Džordž Soros, Nevenka Urbanova i mnogi drugi, zadovoljiće radoznalost čitalaca raznih profila i interesovanja jer predstavljaju svojevrstan dokument o poslednjih 50 godina kulturnog i javnog života kod nas i u svetu.

Više od tri stotine portreta slavnih ličnosti različitih profesija, sa svih kontinenata, u dve knjige ovog jedinstvenog svedočanstva!

[galerija]23[/galerija]

Izvor: Press služba Tvrđava Teatra

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!