Home Info 150 stanova za socijalno stanovanje

150 stanova za socijalno stanovanje

by redakcija

16.decembar 2010.

Potpisan Preliminarni sporazum o realizaciji 2.kruga konkursa
 
U zgradi Vlade Srbije 14. decembra svečano je potpisan Preliminarni sporazum sa svim gradonačelnicima i predsednicima opština koje su ispunile uslove konkursa za realizaciju Projekta izgradnje stanova za socijalno stanovanje iz kredita Razvojne banke Saveta Evrope (SSRBSE) – rezultati drugog kruga konkursa. Od ukupno 1700 za Smederevo je predviđeno 150 stanova.
Za naš grad Sporuzum su potisali gradonačelnik Predrag Umičević i predstavnik Ministrastva za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje.
Za realizaciju projekta u Smederevu zaduženo je Javno preduzeće Stambena agencija.
Kreditna prijava sa studijom izvodljivosti projekta, koju je Vlada Srbije uputila Razvojnoj banci Saveta Evrope (CEB) prihvaćena je na administrativnom savetu banke 13. novembra.  Naredni korak je pregovaranje o uslovima kreditiranja i potpisivanje okvirnog kreditnog sporazuma između Vlade Republike Srbije i CEB, koji će zatim biti predložen za ratifikaciju Narodnoj skupštini Republike Srbije, nakon čega će biti odobreno njegovo sprovođenje.
Na osnovu prihvatanja kreditne prijave od strane CEB, stekli su se uslovi za potpisivanje Preliminarnog sporazuma između Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja i Smedereva. Preliminarnim sporazumom načelno će biti uspostavljene međusobne obaveze koje će se formalizovati sporazumom između Grada i Ministarstva, nakon ratifikacije okvirnog kreditnog sporazuma sa CEB.

Izvor: Grad Smederevo

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!