Home InfoHronika Svedok u policiji teretio Goricu Petković, na sudu poriče da je dao novac

Svedok u policiji teretio Goricu Petković, na sudu poriče da je dao novac

by redakcija

SMEDEREVO, 17. januara 2011.
U Višem sudu u Smederevu  na glavnoj raspravi svedok Slobodan Tirnanić koji je u pretkrivičnom postupku u policiji i pred istražnim sudijom teretio  pravnicu Goricu Petković da mu je uzela 2.000 evra da ga komisija penzioniše, danas je iz osnova promenio taj iskaz.
 
On je predsedniku sudijskog veća Dragoslavu Milanoviću rekao da nije dao nikakav novac Gorici Petković, ali da je na nagovor policije izjavio da je dao 2.000 evra.
 
Sudija je pitao svedoka Tirnanića da li zna da je lažnim iskazom učinio krivično delo, Tirnanić je potvrdio i naglasio da je lažan iskaz dat u policiji  pre pet godina ponovio i kod istražnog sudije jer se bojao da će ostati bez penzije.
 
Svedok je naglasio da su mu inspektori, još dok su ga vozili u policijsku stanicu, rekli da je Gorica priznala da je od Tirnanića uzela 2.000 evra  i da on,  ako misli da zadrži penziju, samo treba to da potvrdi.
 
Magistar tehničkih nauka i bvivši direktor pogona valjaonice u Sartidu Slobodan Tirnanić, po prodaji fabrike Amerikancima, kako je danas izjavio, po nalogu generalnog direktora Tomasa Kelija „praktično je bio izbačen“ s posla.
 
Drugi savedok Nebojša Paunović, bivši staklorezac iz Mramorka (Južni Banat) izjavio je da nikakav novac nije dao Gorici Petković, niti mu je tražila, niti je on imao od čega eventualno da plati penzionisanje.
 
On je dodao da je pokušao u Smederevu da se penzioniše jer u tom gradu ima šuraka koji bi ga vodio na komisiju dok su ga u Pančevu i Kovinu, gde je takođe pokušavao da se penzioniše, lekari izbacivali iz ordinacije pošto je na komisije dolazio „mnogo pijan“.
 
Iako godinama ima rešenje da je trajno nesposoban, Paunović još nije ostvario penziju.
 
Pravnicu u filijali republičkog PIO fonda u Smederevu Goricu Petković tužilac tereti za 24 krivična dela – 11 primanja mita pomaganjem, tri falsifikovanja službene isprave, dva dela davanja mita i osam zloupotreba službenog položaja.
 
(Kraj) msp

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!