Home InfoFoto priča Susret generacija: Dogodine na istom mestu!

Susret generacija: Dogodine na istom mestu!

by redakcija1

Od sugrađana u osmoj deceniji života pa do onih koji sada rastu na ovom mestu, okupilo se, na „Susretu generacija na fontani“ nešto više od stotinak Smederevaca i Smederevki.

Muzički program u izvođenju domaćih snaga i ujedno učesnika, kojim su dominirali hitovi osamdesetih, bio je lagano zagrevanje atmosfere dok su pristizali oni koji su odlučili da se odazovu ovom pozivu na viđanje na fontani.

Pošle godine se ovde spontano okupilo nas 17 ili 18, ove godine nas ima više, polako, za prvi put nije loše, nadam se da će naredne godine biti veći odziv i da će ovo druženje postati tradicija – kazao nam je Miodrag Mija Radojević.

Podsećamo, sve je počelo pre nekoliko meseci kada je on iz nostalgije za rodnim gradom, odlučio da napravi FB grupu „Vidimo se na fontani“. Ubrzo joj je priključilo više hiljada članova koji svakodnevno dele uspomene i fotografije na toj stranici.

Ovim povodom u Smederevo su došli i neki od naših najpoznatijih sugrađana – obojica iz sveta glume. Slobodan Boda Ninković i Dejan Tončić na kratko su pozdravili okupljene.

Meni je zaista drago što sam došao i što sam stvarno video, doduše nedovoljno moram da priznam, ali dosta ljudi sa kojima smo ovde provodili divne večeri. Žao mi je zbog „majmunca“ pošto ga nema praktično, ali dobro, nema veze, naše je mesto bilo tamo, menjali smo se… Iskreno pozdravljam ovu akciju, mislim da je odlična i da je to prava stvar, da se malo to jezgro Smederevaca skupi i krene dalje u razne akcije – rekao je Ninković.

Vraćaju mi se emocije, znam tačno gde sam stajao sa svojom ekipom i nije mi bilo teško da pre pola sata dođem iz Kruševca i da budem ovde. Žao mi je samo što nema malo više ljudi, očekivao sam punu fontanu, ali, dobro, neka bude ovako za početak pa sve više i više – poručio je Tončić.

Susret je prošao uz mnogo lepih emocija, prisećanja, zagrljaja, a poneki su, ove večeri posle ko zna koliko vremena na fontani uz drage ritmove ponovo zaplesali. I već taj susret je bio dovoljan da se razmene brojne ideje o tome na koji bi sve način ovaj događaj mogao da se ubuduće upotpuni i omasovi i kako da postane redovno druženje.

Nakon zajedničkog fotografisanja kraj crkve Svetog Georgija, svi su, baš kao nekad, „obišli krug“ oko fontane, a zatim je svaka grupa večernji izlazak nastavila po želji, na nekada omiljenim mestima – baš onako kako je to bilo u vreme njihovih generacija.

A dogodine – na istom mestu, fontani koja je zauvek obeležila živote nebrojenih, tamo gde su počele i još uvek traju neke večne priče…

 

Foto: FB Vidimo se na fontani i SDCafe.rs

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!