Home InfoSport Prva „Dunavska desetka“ za čistu desetku

Prva „Dunavska desetka“ za čistu desetku

by redakcija1

Osećaj da nam baš ovako nešto odavno nedostaje, koji su, od kako je najavljena „Dunavska desetka“ delili mnogi naši sugrađani prethodnih dana, bio je sasvim ispravan.

Prva smederevska ulična trka održana je uspešno. Protekla je u sjajnoj atmosferi uz mnogo dobre energije i pozitivnih utisaka.

Trčalo se duž Dunava – od Muzeja do Jugova pa do Vile Obrenovića i nazad istom trasom. To je mešovit teren, a neke od deonica nisu bile baš lak izazov za sve učesnike. Tim pre što je i od jutarnjih sati sunce pržilo.

Ipak, sve je proteklo bez većih problema i nešto više od 500 učesnika je završilo trku. U Velikom gradu tvrđave priređen je završni program dodele nagrada.

Svi su dobili medalje za učešće. Među njima je bilo nekoliko predstavnika Kine i Rusije, jedan Slovak…

Dve specijalne Plakete su uručene najvažnijim partnerima uz čiju je pomoć društvo „Urbana desetka“ realizovalo ovu trku, a to su Grad Smederevo, Atletski klub Smederevo.

Jasmina Vojinović je poručila da je lokalna samouprava odmah prepoznala značaj ove ideje jer se na taj način promoviše grad i neguje sportski duh. Pokazali smo da je Smederevo doraslo izazovu da organizuje ovakvu trku – kazala je Vojinović.

Verica Disić zahvalila se na mogućnosti da Atletski klub učestvuje u ovako značajnom događaju i najavila da će se njihovi mnogobrojni članovi ubuduće rado odazvati trci.

Zahvalnice su uručene i svim timovima učesnicima među kojima su predstavnici sportskih klubova, javnih ustanova, institucija i privatnih firmi, kao i sponzorima trke.

Posebne ovacije i aplauze podrške dobio je trkač Dejan Petković koji je još jednom doprineo rušenju predrasuda o osobama sa invaliditetom.

U ženskoj konkurenciji, treće mesto osvojila je Jelena Paunović koja je stazu pretrčala za 53 minuta i 20 sekundi. Dugo mesto pripalo je Jovani Stanković iz Crvene zvezde (45 minuta i 28 sekundi). Šampionski pehar otišao je u ruke Smederevke Verice Đorđević iz kluba SD Runners koja je „Dunavsku desetku“ savladala za 44 minuta i 6 sekundi.

Među muškarcima, Marko Miljković iz ARK Maratonac Kuševac je sa 39 minuta i 6 sekundi bio treći, a drugi Miloš Dajević iz AK Vranjski maratonci (38 minuta i 7 sekundi). Prvi je kroz cilj prošao Miloš Dragović za šta mu je bilo potrebno 36 minuta i 48 sekundi. Ujedno, time je postavio najbolje vreme i zadatak za sve naredne trkače.

Marko Gordić iz „Urbane desetke“ na kraju se zahvalio svim učesnicima i onima koji su podržali ovaj događaj uz poruku da se dogodine vidimo na istom mestu. Završnicu svečanosti uručenja nagrada činio je muzički program u izvođenju smederevskog Alt benda.

Smederevo napokon dobija trku: „Dunavska desetka“ 9. juna

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!