Home Info Štrajkači Radio Smedereva ne gube nadu

Štrajkači Radio Smedereva ne gube nadu

by redakcija

SMEDEREVO, 29. jula 2010. (Beta) –  Okončanje štrajka većine zaposlenih u Radio Smederevu zbog neisplaćenih zarada od februara zavisi od vlasnika tog medija privatizovanog u decembru prošle godine i isplate duga gradske uprave.

Direktor Radija Ivan Dulić izjavio je agenciji Beta da je njegova želja da se štrajk okonča, ali je zahtev štrajkača da im se isplate zarade, što, kako je naveo, nije moguće sa 13.000 dinara koje su sada na racunu.

Dulić je naglasio da je dug gradske uprave za direktan prenos sednica skupštine nešto više od 1,3 miliona dinara i da bi ta uplata bila dovoljna da se isplate zarade i okonča štrajk, ali, dodao je „teško da će uskoro gradska uprava regulisati dugovanja“.
 
On je dodao da se čeka odluka većinskog vlasnika kada će isplatiti zarade i tako okončati štrajk koji, kako je naveo, samo nagomilava obaveze i nevolje, a neki ljudi bez kojih se ne može, i dalje štrajkuju.

Predsednik štrajkačkog odbora Dejan Đordić rekao je agenciji Beta da su osnovni zahtevi štrajkača je isplata zarada od februara do juna, uplata doprinosa za zdravstveno i penziono osiguranje i vraćanje dva otpuštena radnika na posao.

Đordić je naveo i mogućnost da Agencija za privatizaciju raskine ugovor o kupoprodaji Radija i naglasio da je to jedan od zahteva na kome zaposleni nameravaju da istraju do njegovog ispunjenja.

Štrajkači su smenili predsednika sindikata, novinara Rajka Ivanovića, kojeg je direktor Ivan Dulić na početku štrajka postavio za odgovornog urednika.

Radio Smederevo je po početnoj ceni od 5,36 miliona dinara na aukciji u decembru 2009. kupio Milan Lukić vođa koalicije Za bolje Smederevo koja je u vreme kupovine Radija bila deo skupštinske većine i kupac smederevskog nedeljnika Naš glas.

Radio Smederevo ima upravnu zgradu u centru grada od 593 kvadratna metra i predajnik u Godominskom polju od 49 kvadrata.

Lukić je posle privatizacije izjavio novinarima da je Radio Smederevo kupio „za sina Marka, da mu se nađe“.

Radio Smederevo ima 16 zaposlenih, od kojih 12 štrajkuje.                    
msp

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!