Home InfoHronika Harmonikaš za ubistvo čekićem dobio 15 godina zatvora

Harmonikaš za ubistvo čekićem dobio 15 godina zatvora

by redakcija

Harmonikaš Milanče Ivanović (43) osuđen je pravosnažno na 15 godina zatvora zbog ubistva svoje devojke Marije Mihajlović (20) sa kojom je bio i u orkestru, a koju je usmrtio sa 29 udaraca čekićem u glavu.

Apelacioni sud tako je potvrdio presudu Višeg suda u Smederevu i odbacio sve žalbe koje su izrečene na tu presudu.

– Sud je pravilno izrekao maksimalnu kaznu za ubistvo, imajući u vidu upornost izvršenja krivičnog dela, brojnost i težinu povreda nanetih oštećenoj, pokušaj sakrivanja tragova, kao i mladost oštećene i iskorišćavanje njenog odnosa poverenja prema okrivljenom – navodi se u obrazloženju odluke.

Milanče Ivanović pevačicu Mariju Mihajlović ubio je 30. januara 2012. godine, na putu Smederevska Palanka – Mladenovac tako što je u automobilu, tokom svađe prvo počeo da je davi i tako joj polomio hrskavicu.

Marija je trpela jake bolove i pokušavala da se odbrani. Ivanović je tada zaustavio automobil, devojka je uspela da izađe, ali je on uzeo čekić i krenuo za njom. S udaljenosti od dva do tri metra Mariju je pogodio čekićem u glavu, a kad je ona pala, prišao je i nastavio da je udara.

Teško povređenu devojku uvukao je u automobil, a kad je shvatio da je ona preminula, zaustavio je autmobil i telo pokušao da sakrije u šancu pored puta. Policija je brzo razotkrila zločin i uhapsila harmonikaša, a kako su mediji pisali, on je priznao zločin i rekao da je Mariju ubio jer je htela da ga ostavi, a on je bio zaljubljen u nju.

Izvor: Telegraf

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!