Home InfoČitaoci pišu Stoko vlastodržačka ili Kako se navići na govna

Stoko vlastodržačka ili Kako se navići na govna

by redakcija

foto: N.Živanović

Smederevo pliva u kanalizaciji i govnima, svaki put kad padne kiša. Kiša nije kriva, nisu kriva ni govna njima je mesto u kanalizaciji ali već decenijama u Smederevu je sve izvrnuto naopačke. Oni koji bi trebalo nešto da rade ne rade ništa, jer je to tako „normalno“.

Da li je normalno da posle kiše automobili plivaju u vodi, da li je normalno da širi centar grada bude poplavnjen i potopljen? Da li je normalno da sve fekalije ovog grada plutaju po ulicama? Možda vama jeste! E tako je i meni normalno da svi vi pojedete te iste fekalije i pojedete ta ista govna, svi vi koji ste bili vlastodršci poslednjih nekoliko decenija, svi vi koji ste sada vlastodršci svi vi koji ćete biti vlastodršci! Vi koji brinete za svoju vlast više nego što brinete o onima koji su vam tu istu vlast dali, oni čiji hleb jedete. 

Svi vi žuti, plavi, crveni, beli ili na tufnice, napredni i nazadni, evropejci i patriote, kosovari i smederevci, svi vi koji na nas obične gledate sa prezirom, pokušavajući da razdorom među nama prikrijete vlastitu nesposobnost. Istina je, nesposobni ste!

Nesposobni ste da ovaj grad učinite gradom! Ono što jedan grad mora da ima je osnovna infrastuktura struja, voda i kanalizacija! To nije luksuz to je potreba! Mi to nemamo, iako je uredno naplaćujete. Hoću reći imamo je na pretek, ali ne tamo gde bi trebalo u cevima i kolektorima već na ulicama, ispred svojih kuća ui zgrada u svojim podrumima i garažama i svojim automobilima!

Smederevo je poslednji put radilo kanalizacionu infrastrukturu pre 40-tak godina kada je bilo cirka tri puta manje nego danas! Tadašnji prohtevi su zadovoljavali potrebe tadašnjeg broja stanovnika. Danas ne. Nije potrebno biti doktor nauka da to shvatiš!

Kako nikome od vas „velikih i mudrih“ vlastodržaca nije palo na pamet da rešavate ovaj ozbiljan problem?! Bilo vam je bitno da vam se povećava broj glasova a to što svaki glas pere ruke, zube, što se tušira, što kenja, što svaki glas živi u nekoj ulici koja je asfaltirana i ima oluk na kući…

Sigurno je to kapitalna investicija? Ali kad ste mogli nas da uvalite u dugove, za rekonstrukcije raznih ulica, izmišljeno krpljenje rupa po pet puta godišnje, za sisate i guzate pevaljke, za vaše privatne firme, za atletsku stazu, za hale raznih tuđih firmi, za vaše kupljene nagrade, za bazen (koji ste skratili toliko da ne bude po svetskim standardima) kad možemo da finansiramo i plaćamo vaše medije koji lažu a uz to i ne rade, za vaše rođake koje ste godinama unazad pozapošljavali na izmišljena mesta, možete slobodno bez da nas pitate i da uradite kanalizaciju da se ne davimo u govnima!

Naša deca gmacaju po fekalijama. Svaki put kad se desi tako nešto nadate se da smo zaboravili. I onda to tako prođe.

Svi vi bi trebalo da se stidite kad vidite fotografije našeg grada posle kiše. Setite se glasačkog tela (idealan naziv za beskičmenjačko-bezmudu masu od koje živite) kad bi trebalo da zaokruže vaš redni broj. Do tada nek se dave u govnima i nek crknu!

Pokenjam se ja vama na sve vaše političke opcije, stranke, ideje, na vaše kupljene i prave diplome, na vaše rođačke liniije i zemljačka poznanstva. Pokenjam se i na vaše titule i pozicije, na vaša obećanja i statističke podatke, na vaše kvazi uslehe i cveće i fenjere. Vi ste svi nesposobni! 

A mi, mi ćemo i dalje da gmacamo…

Autor: Z

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!