Home InfoHronika Šteta od poplava u Smederevu više od 270 miliona dinara

Šteta od poplava u Smederevu više od 270 miliona dinara

redakcija

Ukupna prva preliminarna procena štete od poplava na teritoriji grada Smedereva iznosi nešto više od 272 i po miliona dinara.

Ovo su podaci koji su u petak prezentirani na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije Smedereva, a koji su prosleđeni Komisiji za utvrđivanje štete od elementarnih nepogoda Vlade Republike Srbije.
 
Najveća šteta je na poljoprivrednim objektima, preko 197 miliona, oko 44 i po miliona je na stambenim objektima, nešto više od 27 miliona na privrednim dobrima, a procena je da je lokalna infrastruktura postradala za oko 3 i po miliona dinara.

Srpska dijaspora iz Beča, Vićence, Sent Galena, Štutgarta i Minhena, uputila je Smederevcima pomoć u vodi, hrani, sredstvima za higijenu i ostalim potrepštinama.

Na osnovu podataka ukupna vrednost ove pomoći je oko 24.000 evra.
Prema podacima Crvenog krsta Smederevo, lokalnom stanovništvu na teritoriji grada Smedereva, u mestima Ralja, Kolari, Skobalj, Lipe, Vranovo, Mihajlovac, Mali Krivak, zahvaćenim poplavama distribuirana je humanitarna pomoć prema ukazanim potrebama na terenu.
 
Pomoć primilo 140 porodica

Pomoć je u periodu od 18. maja do 27. maja dobilo 140 porodica, odnosno 472 osobe.

Šest puta su poslati paketi hrane i to 4.126 kilograma, 9.628 litara vode i 1.212 kilograma sredstava za higijenu uz napomenu da je distribuirana voda za piće u okviru tih količina i stanovnicima naselja Orešac i Metalor.

Interno raseljenim osobama iz Obrenovca, kojih je evidentirano 90 na teritoriji grada Smedereva, u selima i gradu, smeštenih kod rođaka, prijatelja i u Domu za stare u Smederevu, takođe je distribuirana pomoć.

Crveni krst Smederevo je Obrenovčanima sedam puta poslao pakete hrane, ukupno 528 kilograma, 386 litara vode, 188 kilograma sredstava za higijenu.
Ćebad i garderoba distribuirani su prema ukazanim individualnim potrebama.
Kako je saopšteno na gradskom sajtu svi ostali podaci o donacijama i humanitarnoj pomoći biće objavljeni kada ih nadležne službe obrade.

M.Đ.

Izvor: Blic

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!