Home Info Stefanović: Kardinalna greška da Nikolić vodi pregovore

Stefanović: Kardinalna greška da Nikolić vodi pregovore

by redakcija

Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović rekao je da je stvaranje "lažne atmosfere" o tome da postoje tajni dogovori sa Prištinom, kontraproduktivno i štetno po interese Srbije. Bila bi "kardinalna greška" da predsednik Srbije Tomislav Nikolić vodi pregovore s Prištinom, rekao je Stefanović za nedeljno izdanje lista "Blic". Stefanović je rekao da to što predsednik Srbije Tomislav Nikolić "ispaljuje političke parole i otkriva neke tajne dogovore i spise", predstavlja "igranje sa Srbima na Kosovu koji su u teškoj situaciji".

"Potpirivanje vatre je krajnje kontraproduktivno i štetno po interese Srbije", rekao je Stefanović i dodao da prištinske vlasti koriste prelazni period do formiranja vlade i ispituju reakcije Srbije i Nikolića.

Stefanović je rekao i da bi bila "kardinalna greška" da Nikolić preuzme pregovore s Prištinom jer bi svojim prisustvom, kazao je, priznao nezavisnost pokrajine.

"Nikolić izgleda još nije uvideo da njegove izjave imaju težinu i da su pod lupom međunarodne i regionalne javnosti", kazao je Stefanović.

Ukazao je da bi i ratifikacija sporazuma sa Prištinom u Skupštini Srbije što je Nikolić najavio, predstavljala priznavanje Kosova. Stefanović je ponovio da nema tajnih dogovora sa Prištinom i da je stvorena lažna atmosfera da se nešto krilo i ponovio da je sve dokumente usvojila Vlada, da su dostavljeni Skupštini Srbije, Srbima na severu Kosova, kao i da ih je Nikolić video dok je bio poslanik.

"Ova nepotrebna mistifikacija je u rangu priče Nikolića o krađi izbora koja je već zaboravljena. Ja priželjkujem da objave ta dokumenta, a i Nikolić, i Srbi, i ja znamo da oni ne postoje", rekao je Stefanović

On je rekao i da Ustav Srbije ne dozvoljava formiranje kancelarije države Kosovo na severu Kosova, što su prištinske vlasti najavile.

Upitan kako rešiti problem registarskih tablica vozila, Stefanović je rekao da će nova vlada doneti odluku koja će onemogućiti Prištinu da tablice skida i oduzima.

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!