Home InfoHronika Sahranjen srpski reprezentativac Nemanja Nešić

Sahranjen srpski reprezentativac Nemanja Nešić

by redakcija

Na Novom smederevskom groblju danas je sahranjen državni reprezentativac, veslač Nemanja Nešić koji je nenadano, u sredu, na laganom treningu u Dunavcu, preminuo u 24. godini.

Pomoćnik ministra za sport Dragan Atanasov poručio je brojnim prijateljima, poštovaocima, drugovima, rodbini i roditeljima prerano otišlog veslača da sport obično vezujemo za radost, sreću, pobedu, druženje, prijateljstvo i dodao da je Nemanja bio "naše zlato".

Pored članova porodice, najpre na prepodnevnoj komemoraciji u Skupštini grada, potom na Novom groblju bili su predsednik Olimpijskog komiteta  (OK) Vlade Divac, sekretar OK Đorđe Višacki, pomoćnik ministra za sport Dragan Atanasov, predsednik Izvršnog odbora Veslačkog saveza Srbije Darko Majstorović, predsednik sportske komisije OKS Nikola Kuljača, gradonačelnik Smedereva sa saradnicima i ogroman broj Smederevaca.

"Medalje sa državnih prvenstava i međunarodnih regata samo su ga dodatno motivisale. Preveslao je stotine hiljada kilometara na Dunavu, ali i širom sveta. Gde god da je nastupao kao veslač Smedereva ili reprezentativac dostojno je branio boje grada i Srbije. Bio je gladan uspeha i medalja, dobrih rezultata i nije se štedeo da do tog cilja dođe. Želeo je uvek više, brže i bolje" rekao je u obraćanju prisutnima  predsednik IO VK Smederevo Dragoljub Paunović.

Nemanja Nešić bio je član Veslačkog kluba Smederevo, kluba s najviše pehara u vitrinama.

msp

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!