Home InfoDruštvo Šta će biti sa odmaralištem na Rtnju?

Šta će biti sa odmaralištem na Rtnju?

by redakcija1

Verovali ili ne ušli smo i u dvanaestu godinu u kojoj je pitanje iz naslova ovog teksta aktuelno. Sagu zvanu odmaralište na Rtnju niti je moguće niti je potrebno ovom prilikom iznova pričati.

Svi pamtimo da su problemi bili brojni, rokovi probijani više puta, da se projekat menjao, dorađivao, da je u jednom trenutku, nakon nešto više od utošenih 40 miliona iz gradskog bužeta u celu priču ušlo tada Ministarstvo bez portfelja za populacionu politiku sa još 23 miliona ulaganja. Kompletnu računicu je teško izvesti ali po svoj prilici reč je o cifri od oko 70 miliona.

Toliko je uloženo u obnovu jedne od inače dve zgrade koje su u vlasništvu grada, a koje su do kraja prošlog veka korišćene kao omaralište za decu iz Smedereva.

I sad ostavimo sve to po strani. Jer, još je na jesen 2020.svečano obzanjeno da je objekat završen. Bar u smislu izgradnje. I da će biti potrebno opremanje što će, po ustaljenoj frazi „biti realizovano u skorijem periodu“. Nedugo potom, objekat je obišao i tadašnji gradonačelnik. Javnost je obaveštena da je reč o objektu od 680 kvadrata, da je urađen po najvišim standardima, da ima kuhinju, prateće prostorije i 16 soba za smeštaj dece…

Izgledalo je da bar tada novinarska najava „od naredne godine Rtanj prima mališane iz Smedereva“ (a inače više puta napisana od 2013. do danas) konačno postaje izvesna. I tu prestaje sve.

Iz nekog razloga, o Rtnju više nije bilo ni reči. Ni kroz budžet, ni kroz izjave, ni kroz planove. I tako se 2024. godine odbornici ponovo nedavno sastaše da izglasaju još jedan godišnji budžet, ali bez Rtnja.

Niti objašnjenja šta se događa. Ponovo se moglo čuti samo da je „objekat završen“ ali ništa detaljnije od toga. Izgleda da je pod znakom pitanja i da li će, posle 77 godina od izgradnje, uopšte ostati u vlasništvu grada. Ali ni ta nagađanja niko zvanično nije ni potvrdio ni opovrgnuo.

Šta treba da se dogodi da građani Smedereva dobiju odgovor, na po ko zna koji put postavljeno pitanje: Šta će biti sa odmaralištem na Rtnju?

Ali ovoga puta, za promenu, ako može – neka bar bude istina.

Foto: Grad Smederevo 2020.

Slične vesti

3 comments

Smederevac 24.03.2024 - 11:45

Haos i neznanje u Opštini Smederevo se nastavlja…Siguran put ka dnu…

Reply
Smederevac 24.03.2024 - 17:22

Slobodno objavljujte kritike na račun vlasti jer i oni znaju da im je učinak 0.

Reply
Sotir 24.03.2024 - 19:40

Objekat su zauzeli 2014-te vanzemaljci. Zato se više ne pominje. Strogo čuvana tajna. Rtanj je baza vanzemaljaca. Odmaralište je napravljeno na ulazu u veliku piramidu. Vanzemaljci to nisu mogli da prihvate i jednostavno su odmaralište zauzeli. Uslov vanzemaljaca je dodatnih 77 miliona dinara da dopuste deci da se odmaraju. Pregovori su teški. Pronaći prevodioca bilo je veoma teško. Prof Samir iz BiH posredovao je u nalaženju što je koštalo 15tak miliona dinara. I tako, ne može se protiv vanzemaljaca a narod ne bi prihvatio da se tako olako preusmerava novac iz budžeta i gradske vlasti su na teškim mukama a država Srbija ne želi sukob sa vanzemaljcima.

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!