Home Info Rtanj na proleće dočekuje mališane

Rtanj na proleće dočekuje mališane

redakcija

Odmaralište na Rtnju, u čiju je adaptaciju grad uložio oko 40 miliona dinara, a rok za okončanje posla istekao još pre dve godine, na proleće naredne godine primiće prve goste, najavila je gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović na jučerašnjoj sednici Skupšine grada.

– Ovaj objekat smo platili 400.000 evra. Završen je i nije loš, ali ako ga ne stavimo u funkciju za dve godine, on će početi da propada i gubi na vrednosti, kazala je gradonačelnica Avramović.

Skupština Smedereva 2011. godine donela je odluku o osnivanju ustanove „Smederevsko odmaralište na Rtnju“ na ideju SPS-a. Komentari su bili da je reč o fantomskoj firmi koja služi za politička namirivanja. Socijalisti su postavljeni na rukovodeća mesta, a onda su i članovi SPS-a dobili milionski posao adaptacije, ali projekat nije okončan po planu, o čemu je SdCafe nedavno pisao.

Ko je odgovoran za ovaj loš potez, ostalo je nejasno.

Na kritiku opozicije da se vlast sada ponaša kao da je Rtanj “osnovao neki Marsovac”, a ne SPS i Pokret za Smederevo, gradonačelnica je podsetila da od početka nije bila za to da odmaralište bude javno preduzeće. Ona je objasnila odbornicima zbog čega je sada, pored ostalog, odmaralište dato u nadležnost Predškolskoj ustanovi “Naša radost”.
– Dali smo odmaralište vrtiću, a evo i zašto- sobice su male i simpatične, tako da mogu samo dečica iz vrtića da se igraju i smeste tu. Nije moguće da tamo odu sportisti ili neko veće, krupnije dete, a kamoli bake i deke. Tako nam je tim projektanata iz Direkcije za izgradnju grada projektovao te sobice za dečicu, a ne za odrasle i krupnije, objasnila je gradonačelnica.

Ona je najavila da se nada da će na proleće Rtanj početi da funkcionište, i da će “svi koji imaju decu moći da priušte da za cenu boravka ovde u vrtiću, decu pošalju na Rtanj, gde je vazduh bolji i čistiji”. 

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!