Home InfoŠkolstvo Sramota! Učenik fizički nasrnuo na profesora jer mu je uzeo mobilni?!

Sramota! Učenik fizički nasrnuo na profesora jer mu je uzeo mobilni?!

by Redakcija

U Tehničko-tehnološkoj i poljoprivrednoj školi „ Despot Đurađ“ u Smederevu, na času matematike, prošle nedelje došlo je do fizičkog suočavanja profesora i jednog učenika, a snimak ovog incidenta osvanuo je četiri dana kasnije na društvenim mrežama.

Nasa  snimku, kome nedostaje ton na početku, vidi se kako profesor koji stoji kraj table razgovara sa učenikom, potom prilazi  njegovoj klupi, nastavlja da priča, a onda mu uzima telefon. Učenik ustaje, žustro kreće ka profesoru, vuče ga za ruku, pokušava da mu otme telefon. U tom koškanju, profesor gura đaka preko katedre, ovaj se oslobađa i nasrće na njega nekoliko puta, u nameri da uzme svoj telefon natrag , dok profesor pokušava da ga spreči. Drugi učenici se smeju i viču. Profesor  napušta učionicu.

Za sada se niko od nadležnih u ovom školi nije oglasio. U šturim izjavama direktor škole najavilo je disciplinski postupak protiv obojice. Nezvanično, prema nekim informacijama koje su se pojavile u javnsoti,  nastavnik  matematike R.P. je, navodno,  suspendovan, što za sada niko nije potvrdio. Kakvu su kaznu dobili učenici, nije poznato.

Ovaj incident dramatično upozorava na stanje u školama. Bez želje da biramo stranu, ali kada se poređaju činjenice zaključak je da do fizičkog sukoba ne bi došlo da učenik nije koristio telefon na času, jer je to zabranjeno,  a posebno da nije silom pokušao da ga otme profesoru nakon što ga je on oduzeo njemu.

Šta vi mislite? Na čijoj strani je pravda?

Slične vesti

6 comments

Smederevac 04.03.2023 - 19:15

Moja generacija rodjeni 1954g.Teh.skola…leteli smo sa casa zbog malo duže kose a ovo danas..????

Reply
Marko 05.03.2023 - 22:57

Ne tako davno ti predavači su morali da se poštuju cak u onoj inflaciji i nemaštini a danas je dozvoljeno deci da te iste nastavnike tuku. Sjajno je to sto deca vaspitavaju profesore samo napred 👍🤝 Svetla budućnost nas čeka

Reply
Ikar 06.03.2023 - 14:06

Zabranimo mobilne telefone kojima učenici konstantno izvrgavaju ruglu i snimaju i ismevaju nastavnike. Stanimo na stranu nastavnika, podržimo ovog divnog čoveka i nastavnika!

Reply
Tirke 06.03.2023 - 15:54

Kod nas u Sd je bitno da batinasi i huligani budu direktori i vode politicke stranke!

Reply
Sandra 07.03.2023 - 15:34

Bas me zanima ciji je sin balavac…

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!