Home Info SRAMOTA I UŽAS: Ovako izgleda porodilište u Smederevu

SRAMOTA I UŽAS: Ovako izgleda porodilište u Smederevu

by redakcija

Ulaz u smederevsko porodilište više liči na ulaz u kuću straha nego na mesto gde se rađaju bebe i gde naša deca dolaze na svet. Porodilište kao jedno od najdelikatnijih odeljenja u svakoj bolnici trebalo bi da bude primer i ugled svim ostalim odeljenjima bolnice.

Kao što možete videti na fotografijama koje je zabeležila ekipa SDCafe-a, ulazni hodnik porodilišta u smederevskoj bolnici više podseća na scenografiju iz nekih gangsterskih filmova gde se kupuje droga, vrše likvidacije i gde dame sumnjivog morala nude svoje usluge. 

Možemo samo zamisliti kada neka naša sugrađanka u predporođajnim bolovima dodje do ulaza (pre toga mora da se popne uz stepenice, jer lift ne radi?!), i ugleda ovakvu “umetničku” scenografiju, kako se ta žena oseća i šta da očekuje! U 2013.godini gde u ozbiljnim bolnicama postoje apartmani i sva moguća usluga porodiljama, to kod nas izgleda ovako! 

Sramno je da rukovodstvo, porodilišta, bolnice, Gradske uprave gde su rukovodeći ljudi lekari po struci dozvoljavaju ovakav javašluk, uništavanje i rušenje imovine i opstajanje ovako nehigijenskih uslova gde se radjaju naši najmiliji kojima je potrebno priuštiti što bolje uslove. 

Nije moguće da je farbanje i krečenje zidova toliko velika investicija i obiman projekat.
Ne brukajte se!

 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

1 comment

Danijela 22.05.2021 - 10:00

To porodilište je otvoreno 1997 godine u decembru mesecu, tu sam rodila svog prvog sina, od prvog dana taj lift ne radi i nikad neće raditi… Što se tiče škrabanja po zidovima tu su mogli da stave 3-4 piši briši table i ovoga nebi bilo… Ali jbg nema ko da radi.. Sve je uništeno u vrlo kratkom roku. Tu sam rodila 3 dece… Znači 1997 1999 2000 već je bilo katastrofa…. Jedva se popneš do 3 sprata pogotovo kada nastupe bolovi… Bilo je porodilja koje nisu stigle do 3 sprata vec se poradjale na hodniku prvog ili drugog sprata. Svuda se nešto uredjuje gradi, jedino kod nas ništa. Bitno da će sada grad opet imati fontanu u obliku krugova, a bolnica što se raspada nikom ništa!!!

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!