Home Info SRAMOTA: Ako ne umirete sačekajte do ujutru!

SRAMOTA: Ako ne umirete sačekajte do ujutru!

by redakcija

U jedinoj dežurnoj apoteci u Gradu Smederevu ne možete kupiti lek na recept ako recept nije iz Hitne službe ili Urgentnog centra.
Dobro poznata apoteka 1.Maj, poznatija kao i apoteka kod pijace, je jedina apoteka u našem gradu koja radi cele noći. Naime, u toj apoteci u periodu od 21-07h možete kupiti sve što se nalazi na rafovima apoteke sirupe, sredstava za higijenu, kondome, lubrikante ali ne možete dobiti lek na recept ako ne umirete! 

Da pojasnimo, lepo (ali ne i pismeno) piše na obaveštenju na šalteru kroz koji jedva nos možete da provirite, da se ne izdaju lekovi za hroničnu terapiju, ako ti recepti nisu iz Urgentnog centra i hitne službe. Što znači da ako imate problem sa pritiskom, ako imate problem sa srcem, bubrezima, šećerom ili nečim sličnim, i pijete terapiju duže vreme (npr. par godina) a desilo vam se da su vam lekovi nestali, žao nam je, ne možete kupiti lekove, iako imate recept od vašeg lekara! 

Ništa se ne brinite možda vam se ništa neće dogoditi u toku noći, a ako se dogodi onda će vas primiti na urgentnom centru pa (ako preživite) potrebne lekove će vam sigurno izdati sa receptom iz pomenute službe. 

Šalu na stranu, ovo je jedan od klasičnih primera nebuloznih odluka ko zna koga, čiji nepromišljeni potez utiče i ugrožava sve stanovnike grada. 

Javno molimo sve one koji su u mogućnosti da utiču na promenu ove besmislene odluke to urade, jer ova besmislena sitnica ugrožava mnogo života. O pravnoj, moralnoj i drugoj verodostojnosti ovakve uredbe, i obaveštenja bez potpisa i pečata ovog puta nećemo da komentarišemo.

 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!