Home Info Odložena 22-ga sednica Skupština grada Smedereva

Odložena 22-ga sednica Skupština grada Smedereva

redakcija

Zbog nedostatka kvoruma, predsednik Skupštine grada Smedereva, Goro Redžić, odložio je sednicu Skupštine grada Smedereva za četvrtak, 25-ti mart. Prethodno je utvrđeno da je u sali prisutno 35, od ukupno 70 odbornika. Dnevnim redom 22-ge sednice lokalnog parlamenta, predviđene su dve tačke – Predlog odluke o raspisivanju referenduma o izgradnji rafinerije u Smederevu i Predlog odluke o obrazovanju Komisije za sprovođenje referenduma. U toku su konferencije za novinare stranaka koje su inicirale Referendum i Demokratske stranke.

Sednica Skupštine grada Smedereva, 21-va u ovom sazivu, završena je sinoć, a odbornici su usvojili sve tačke dnevnog reda. U popodnevnom i večernjem delu jučerašnjeg zasedanja, prihavaćena je Informacija o rezultatima berbe jesenjih kultura i setvi pšenice u prošloj godini, kao i predlozi odluka o lokalnim komunalnim taksama, osnivanju smederevskog odmarališta na Rtnju i obezbeđivanju sredstava za finansiranje potreba u oblasti sporta. Takođe su imenovani i školski odbori u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ i Ekonomsko-trgovinskoj školi, a na kraju sednice usvojen je predlog o prestanku ve-de statusa i imenovanju Vladimira Krstina za direktora smederevskog Vodovoda.

Skupština grada Smedereva, na jučerašnjem zasedanju, donela je Odluku o prestanku 2 odbornička mandata Smederevske demokratske stranke sa liste Koalicije za bolje Smederevo. Od tog trenutka teku rokovi za eventualne žalbe odbornika, o čemu odlučuje Viši sud u Smederevu, kaže, za program Radio Smedereva, predsednik Gradske izborne komisije, Ljuban Mitreski.

Izvor: Radio Smederevo

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!