Home Info Smirivanje stanja sa vodostajem za desetak dana

Smirivanje stanja sa vodostajem za desetak dana

redakcija

Vrh vodenog talasa je prošao pored Bezdana i spušta se prema Novom Sadu i Slankamenu, a u narednih tri, četiri dana trebalo bi da prođe i nizvodno od Beograda.
Generalni direktor JKP "Srbijavode" Goran Puzović očekuje smirivanje situacije u narednih deset do petnaest dana, da se Dunav vrati u svoje korito. Takođe, smatra da u Srbiji neće biti veće štete, kao što se desilo državama u gornjem toku Dunava.

Puzović je naglasio da se mere redovne odbrane od poplava sprovode u Smederevu i da su jutros uvedene na području Negotina i Starog Kostolca.

" Vodostaj u Smederevu na kvoti 620, a redovna odbrana se sprovodi pri nivoima od 600 do 700. Nema velike opasnosti i očekujemo da će vrh talasa biti na koti 650 do 660. Sve službe su na terenu, ljudi su budni, vrši se koordinacija sa sektorom za vanredne situacije", naglasio je Puzović . 

On je dodao da se odbrana od poplava ne završava vraćanjem Dunava u korito, već da se nakon toga moraju obići svi objekti, da se vidi koje su to kritične deonice i da se pronađe novac za njihovo ojačavanje.

"Ovog trenutka radimo planove za narednih pet godina, očekujemo novi aranžman sa Svetskom bankom gde će se odobriti nova sredstva za izgradnju zaštitnih sistema u Srbiji. Mi smo pripremili petnaestak projekata", zaključio je Puzović.

Izvor: Tanjug

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!