Home Info Svi napuštaju brod koji tone: Deset igrača otišlo iz Smedereva!

Svi napuštaju brod koji tone: Deset igrača otišlo iz Smedereva!

by redakcija

Tokom većeg dela sezone fudbaleri Smedereva bili su prepušteni sami sebi, borili se protiv tužne svakodnevnice koja ih je zadesila, bez uprave, uslova, bez dinara…

Na treninge je dolazio ko je hteo i mogao, pošto neki igrači nisu imali ni toliko para da dođu na trening, čak ni za kartu za autobus… Ranije, Smederevo je bilo stabilan i organizovan klub. Ovo što se dešavalo protekle sezone neuspeh je svih ljudi koji su ga vodili.  Posle ispadanja iz elitnog ranga, novi, jak udarac Smederevo je osetilo u četvrtak. Tog dana je održana sednica Arbitražne komisije Fudbalskog saveza Srbije, posle koje su "oklopnici" bukvalno "osakaćeni" – ekipa se raspala!

Naime, kako je za SPORTAL.RS rečeno u Zajednici superligaša, iz Smedreva odlazi čak deset fudbalera! Pomenuti broj prvotimaca, počev od odličnog golmana Mladena Živkovića, podneo je zahtev za raskid ugovora zbog zaostalih primanja.  Arbitražna komisija je u svim slučajevima presudila u korist igrača.  

Dakle, novi član Prve lige Srbije će pred početak nove sezone morati da pronađe nova kadrovska rešenja, a ovakvim ishodom, odlaskom igrača, mogli bi da profitiraju pojedini superligaši, jer mogu da dovedu neke od proverenih, a trenutno slobodnih fudbalera u svoje redove bez obeštećenja.  Podsetimo, sjajna generacija Smedereva je 29. maja 2003. godine osvojila nacionalni kup pobedom nad Crvenom Zvezdom sa 1:0. Igrali su "oklopnici" tadašnji Kup UEFA , a pre toga i Intertoto kup, gde su za rivale imali Dandi, Minhen 1860, Ipsvič… Sada je nastupio "mrak". Smederevo je ispalo iz Superlige, ali ovaj grad na Dunavu zaslužuje da ima superligaša.

Izvor: Sportal.rs

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!