Home InfoHronika SMEDEREVO ULAŽE 14 MILIONA DINARA U OBNOVU ŠKOLA

SMEDEREVO ULAŽE 14 MILIONA DINARA U OBNOVU ŠKOLA

by redakcija

Do početka nove školske godine Smederevo će uložiti 14 miliona dinara u  neophodne rekonstrukcije i adaptacije školskih prostorija, kako bi obrazovne ustanove u ovom gradu i okolnim selima bile spremne i bezbedne za početak nove školske godine.

– Radimo na pripremi svih škola, osnovnih i srednjih, za početak školske godine, kako bi u što boljem stanju dočekali učenike – rekao je član Gradskog veća zadužen za obrazovanje Miša Ivković.

Predstavnici gradskih vlasti, prema Ivkovićevim rečima, razmišljali su, pre svega, o bezbednosti učenika, pa su shodno tome odredili prioritete.

– Vodili smo računa o sanitarnim uslovima, da budu prilagođeni đacima, kao i elektro instalacijama. Sredili smo krovove koji prokišnjavaju i sisteme za grejanje gde je to bilo neophodno, kao i produžene boravke – naveo je Ivković.

U Smederevu i okolnim selima postoji 19 osnovnih škola, tri srednje stručne škole, gimnazija i muzička (osnovna i srednja) škola. Sa više od 10.000 učenika u ovim školama radi oko 2.000 zaposlenih.

Izvor: Kurir

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!