Home Info Smederevo ima potencijal da zaposli još 4.500 radnika

Smederevo ima potencijal da zaposli još 4.500 radnika

by redakcija

Dualno obrazovanje imaće posebno mesto u novom zakonskom okviru u ovoj oblasti, rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Šarčević je u Smederevu istakao da će novim zakonskim rešenjima biti uspostavljena jasna veza između dualnog obrazovanja u srednjim školama i na fakultetima.

On je objasnio da će plan upisa u srednje škole podrazumevati dogovor Ministarstva, lokalnih samouprava, privrede i Nacionalne službe za zapošljavanje.

Predstavnici kompanija Hesteel, PKC, Kaizen, Metex i Hleb i kifle ukazali su na nedostatak odgovarajućeg radnog kadra, kako srednjeg stručnog, tako i kadrova inženjerske struke.

Izvršni direktor Hesteel Srbija Liangsi Vang ocenio je da u Srbiji ima dovoljno talentovanih ljudi koji mogu da odgovore potrebama te železare, prenosi sajt Vlade Srbije.

Međutim, nama nedostaju zavarivači, mašinski tehničari, električari, ali i inženjeri u oblasti metalurgije, poručio je Vang i istakao da će se rado odazvati pozivu za saradnju sa školama, pri čemu isti stav imaju i ostale kompanije.

Smederevo ima potencijal da u narednim godinama zaposli još 4.500 radnika, ali su nam potrebni radnici koji su osposobljeni da još u toku školovanja rade, rekla je gradonačelnica Jasna Avramović.

Izvor: eKapija

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!