Home InfoKultura Smederevac Vladan Simić objavio zbirku priča Intermezzo sećanja

Smederevac Vladan Simić objavio zbirku priča Intermezzo sećanja

Redakcija

„Intermezzo sećanja“ predstavlja zbirku od devet priča, na nešto više 220 strana teksta, od kojih su neke duže pripovedačke celine (od 15-30 stranica teksta). Sve priče pripadaju konceptu postmodernističke poetske proze. Kontekst „Intermezza sećanja“ ulazi u polemički odnos sa Tradicijom i sa čitalačkim nasleđem, na kojem je autor u stvaralačkom smislu gradio svoj poetski izraz (Kiš, Borhes, Sabato, Pekić, Beket…) Tačnije, pišući svoje priče, kombinujući različite postupke, u toj stvalačko-poetskoj igri stila i duha, autor je pokušao da prevaziđe okvire književnog nasleđa, tragajući za nekim novim smislom i drugaćijim literarnim značenjima, stvarajući tako jedan autentičan poetski svet.

Izvod iz recenzije (Viktor Škorić):
„Jedna veoma diskutabilna, ali svakako podsticajna, teza Danila Kiša kaže da se istorija pripovetke deli na period „pre Borhesa i posle Borhesa“. Kako je Kiš video ono pre pitanje je za neku drugu priliku, ali ako gledamo na istoriju pripovetke post Borhes, onda nema sumnje da Vladan Simić nastavlja tu liniju. Međutim, unapred da kažemo da ne bismo hteli (a ni mogli) da Simića svedemo na jedno ime iz književne istorije – to je nezahvalno i neprimereno prema jednom piscu koji još nije napisao sve što ima da kaže na način kojim to želi reći. Ono što ipak svakako stoji jeste činjenica da su Simićeve pripovetke fantazmagoričan svet u kome se prepliću empirijsko i onirično, život i smrt, zemlja i nebo, ekstatičnost i egzistencijalni stoicizam…“

Vladan Simić rođen u Smedereva 1973. godine, studirao srpski jezik i književnost u Beogradu,
koji je na sve svoje životne puteve kretao iz svog rodnog sela Vranova, i koji danas živi i radi anywhere out of this world, u svetu džeza i knjiga, kako voli i sam da kaže.

„Želeo bih da se zahvalim i svom izdavaču, Banatskom Kulturnom Centru iz Novog Miloševa, a pre svega ljudima koji su pomogli štampanje knjige i bez kojih ova knjiga možda još uvek ne bi videla svetlo dana. Dakle, hvala „Ambalažerki D&D“, i mom učeniku i prijatelju Daliboru Jovanoviću, kompaniji „Uča d.o.o.“, hvala dragoj prijateljici Mileni Dasukidis, Milanu Petkoviću iz „Roundice Animation Studio“, Vladanu Nedeljkoviću – Kormancu i firmi „Nenad Promet d.o.o.“, Vladanu Zariću i dragom prijatelju Ivanu Cvetkoviću, koji je i autor ilustracija za korice.“ – rekao je Vladan Simić.

Knjigu možete nabaviti kod samog autora kontakt putem maila: [email protected], a uskoro se očekuje i u knjižarama.

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!