Home InfoSport Smederevac Darko Ristić nastavlja sjajnu internacinalnu karijeru u mađarskoj futsal ligi

Smederevac Darko Ristić nastavlja sjajnu internacinalnu karijeru u mađarskoj futsal ligi

by Redakcija

Smederevski sportista, sada već uveliko afirmisani igrač futsala, Darko Ristić, sredinom 2020. potpisao je novi ugovor sa mađarskim prvoligaškim klubom Score Goal Kecskemet. Ristić, koji iza sebe ima dosta sezona u inostranim ligama i više reprezentativnih nastupa, uspeo je da u prvom delu sezone doprinese istorijskom uspehu ovog mađarskog kluba i pomogne im da osiguraju četvrtu poziciju na tabeli i sigurno učešće u plejofu.

“ Prethodna godina je sama po sebi bila godina izazova što se odrazilo i na sport. Međutim, moja odluka da se pridružim ovom klubu nije došla nenadano. Mađarska futsal liga je oduvek poznata kao jaka i dobro organizovana, te mi je svakako bila želja i ranije da se oprobam u njoj“, govori Darko za SDCafe.rs o svom angažmanu.

„Iz razgovora sa upravom kluba shvatio sam da će sezona, pogotovo njen prvi deo, biti puna izazova jer je klub relativno mlad. Velikim radom, zalagenjem i dobrom klupskom organizacijom uspeli smo da napravimo iznenađenje, domognemo se četvrte pozicije i play off-a. Klub mi je ukazao zaista veliko poverenje, ne samo kroz naše takmičenje, već i ponudom da svojim znanjem doprinesem razvoju njihovih mlađih selekcija, tako da sam već skoro šest meseci na poziciji trenera U15 tima“, nastavlja Darko.

Njegova očekivanja u nastavku sezone su velika, a ambicija kluba je svakako osvajanje medalje.

Trener mađarskog prvoligaša, Karoly Koos, izražava veliko zadovoljstvo što Darko nastavlja sa radom u Kecskemet-u. „Prošlog leta smo mi u njemu prepoznali iskusnog igrača koji igra na internacionalnom nivou. Postavio je pravi primer našim mlađim igračima, kako na treninzima, tako i na utakmicama. Mogu mnogo da nauče od njega, od njegove strasti prema futsalu i osobinama vođe koje pokazuje iz dana u dan. Velikim delom je doprineo našem plasmanu u top pet timova u našoj ligi. U plejofu imamo šansu da se borimo za medalju što je istorijski uspeh našeg kluba. Darko je odličan u duelima, bilo da je u pitanju odbrana ili napad, u svakoj situaciji nalazi pravo rešenje. Nadam se dugoročnoj saradnji sa njim jer je on prava osoba za dalji razvoj našeg kluba i kao igrač, a možda i na nekoj drugoj poziciji u klubu kasnije. Trenutno je i trener našeg U15 tima“, rekao je menadžer ovog kluba za SDCafe.

Darko je jedan od najefikasnijih igrača prošlogodišnje mađarske prve futsal lige.

Ove sezone očekuje se još bolji lični i klupski učinak.

foto: lična arhiva

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!