Home InfoServisne informacije Rade frizeri, teretane, pozorišta i bioskopi a ne rade kafići, restorani i tržni centri….

Rade frizeri, teretane, pozorišta i bioskopi a ne rade kafići, restorani i tržni centri….

redakcija

Vlada Srbije odlučila je juče da mere koje su bile na stanzi za ugostitelj eostanu iste. Zatvoreni su svi ugostiteljski objekti i tržni centri, dok uslužne delatnosti, prehrambene prodavnice, bioskopi, pozorišta, galerije i biblioteke mogu da rade uz poštovanje strogih epidemioloških mera.

Bioskopi, pozorišta, biblioteke i druge ustanove kulture, frizerski saloni i ostale uslužne delatnosti moraju obezbediti minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu, a fitnes klubovi, spa centri, teretane i slično 16 kvadratnih metara.

„Ovo znači da ukoliko prodavnica ili na primer frizerski salon ima 90 kvadratnih metara, unutar tog objekta može boraviti istovremeno najviše deset osoba… Unutar fitnes centra od 160 kvadratnih metara ne sme boraviti više od deset osoba“, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Vlada Srbije najavila je da će danas biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja novih mera, kao i postojanja kovid-redara u objektu.

Ugostiteljskim objektima je dozvoljena šalterska prodaja hrane i pića, kao i dostava 24 sata dnevno, a hotelski restorani i kafei mogu usluživati samo i isključivo goste hotela sa prijavljenim boravkom do 21 sat.

1 komentara
0

Slične vesti

1 komentara

boki 22.03.2021 - 22:14

moraju teretane i batinaske sportske organizacije da rade u smederevu kako bi pancevci ispumpali novac iz gradskog budzeta!

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!