Home InfoHronika Šest i po godina zatvora zbog smrti tri lica u saobraćajki

Šest i po godina zatvora zbog smrti tri lica u saobraćajki

by redakcija

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na šest i po godina zatvora Martina Boljanca (35) jer je pre tri godine vozeći pijan na putu Kovin – Gaj izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginulo troje maloletnika, od kojih mu je jedan mladić bio rođak.

U tom sudaru "opel kadeta" koji je vozio Boljanac i "forda", 1. septembra 2013. godine još jedna osoba je zadobila teške telesne povrede a tri su lakše povređene.

Boljancu je takođe izrečena mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od pet godina, navodi se u presudi Apelacionog suda objavljenoj na sajtu.

Drugostepenom presudom potvrđena je prvostepena odluka Višeg suda u Smederevu, koji je Boljanca osudio na krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

On je osuđen jer je, kako se navodi u presudi, vozio sa 1,82 promila alkohola u krvi, pa je usled teške alkoholisanosti – koja je uslovila oštećenje koordinacije pokreta i oštećenje vida, izgubio kontrolu nad vozilom i prešao na levu kolovoznu traku kada je iz suprotnog pravca dolazio "Ford Mondeo".

U presudi se napominje da je "u odnosu na koju posledicu okrivljeni postupao nehatno".

Prema obrazloženju Apelacionog suda prvostepeni sud je pravilno cenio sve okolnosti koje su od značaja za odlučivanje o kazni, pa je od olakšavajućih okolnosti na strani okrivljenog imao u vidu njegove porodične prilike, kao i to da se oštećeni nisu pridružili krivičnom gonjenju i da je u nezgodi poginuo njegov rođak, a on sam zadobio tešške telesne povrede.

Na strani otežžavajućih okolnosti sud je kako se navodi, cenio njegov raniji život.

Izvor: Tanjug

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!