Home Info Kamaraš: Nisam kriv, smenjen sam protiv svih pravila

Kamaraš: Nisam kriv, smenjen sam protiv svih pravila

redakcija

Peter Kamaraš, donedavni glavni menadžer smederevske Železare i njen, očigledno, nesuđeni spasitelj, obratio se javnosti pismom u kome tvrdi da su sve optužbe protiv njega "zlonamerne i u potpunosti izmišljene".

– Mene mogu svi da mrze, ali ovu grupu ponosnih i profesionalnih menadžera Železare, bilo da su Srbi, Slovaci, Česi, Amerikanci ili Mađari, treba pohvaliti i zahvaliti im se za pomoć koju su pružili Aleksandru Vučiću u njegovim naporima da obezbedi budućnost za Železaru u Smederevu. Mi nismo našli kupca. On ga je našao. Ali smo mu mi pomogli da dođe do zaključenja. Oni, Premijer Vučić, menadžeri HPK i svi vredni zaposleni Železare Smederevo, svi oni imaju moju zahvalnost i divljenje za način na koji su se borili za ovu malu fabriku i za njihov izuzetno obavljen posao – kaže na kraju podužeg obraćanja javnosti Kamaraš.

Uz pismo Kamaraš prilaže i kompletan izveštaj o poslovanju u proteklih 14 meseci, koliko je menadžment sa njim na čelu upravljao Železarom, baš kao i prepisku sa ministrom Sertićem koji od njega zahteva da zaposli 16 sindikalaca, poimence.

– U najgoroj finansijskoj situaciji Železare, HPK je održao fabriku operativnom do 25. juna 2016. godine kada smo, protiv pravila ugovora o profesionalnom upravljanju Železarom, smenjeni kao menadžeri i kada je trio KPMG tima za nadgledanje… preuzeo fabriku. Ugovor ne sadrži takvu odredbu kojom je takvo preuzimanje moguće. Ovakva aktivnost je sprovedena samo od strane Železare a ne Vlade Republike Srbije, koja je odobrila i potpisala i s toga je sve to u potpunosti nevažeće i je zaista okončan na dan zaključivanja ugovora sa Hestilom a ne ovom glupom aktivnošću nekoliko očajnih pojedinaca – piše Kamaraš.

Što se tiče ugovora Železare sa njegovim kompanijama, koji su navedeni kao navodni razlog raskida, Kamaraš tvrdi da je Nadzorni odbor bio upoznat sa njihovom sadržinom, dakle znala je šta u njima stoji i Vlada Srbije.

– Mi smo osmislili ovaj sistem odobravanja kao našu zaštitu u slučaju napada neke buduće vlade. Kako mudro to sada izgleda!!! Finansijske informacije i čak predviđanja su slati u KPMG i Željku Sertiću na mesečnoj osnovi, uključujući predviđanja da če naš obrtni kapital biti niži od sigurnog kao što je definisano u MSA i saopšteno u novembru 2015. godine kao što je Ministar pomenuo u dokumentima – stoji između ostalog u Kamaraševom pismu.

– Mi smo doveli svoje porodice u novu i neizvesnu situaciju. Nismo znali koliko ćemo dugo ostati. Na godinu dana ili tri godine ili samo nekoliko meseci. Napustili smo svoje poslove i dali dušu i vreme Železari. Naši partneri su napustili svoje poslove i deca su promenila škole. Postigli smo nemoguće, održali Železaru operativnom sve dok Premijer nije uspeo da je proda izvanrednom kupcu. To je samo po sebi bilo čudo. Bili smo napadnuti od grupe nepripremljenih i nekompetentnih osoba koje su morale da nas mole da se vratimo u roku od 48 sati. Što potvrđuje koliko su ti menadžeri dobri – zaključuje Kamaraš.

Izvor: Vesti online

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!