Home InfoHronika Saslušanje svedoka optužbe odloženo do 27. marta

Saslušanje svedoka optužbe odloženo do 27. marta

by redakcija

Na glavnom pretresu optuženim profesorima kragujevačkog Pravnog fakulteta zbog prodavanja ocena, branioci su istakli da je policijski inspektor iz Velike Plane Tomislav Spasić, svedok optužbe, tražio dokaze za korumpiranost profesora čineći krivična dela nedozvoljenog audio i video snimanja.

Advokat Borivoje Borović, branilac optužene profesorke Dragane Petrović, predočio je predsedniku sudijskog veća, sudiji Slađani Bojković da njegova klijentkinja nije dala pristanak da bude snimana kamerom, da bude fotografisana ili da se snimaju njeni telefonski razgovori.

Advokat Dragoljub Ognjenović se pridružio kolegama u stavu da je inspektor Spasić činio krivična dela prikupljajući dokaze i naglasio da Spasić "ne može da bude svedok" već "jedino optužen".

Branilac profesora Ivana Čukalovića, advokat Momčilo Bulatović, istrajavao je na tvrdnji da je inspektor Spasić "prigrabio" sebi pravo da bude "skriveni islednik" i da zaključuje koje će krivično delo da učini njegov klijenti, a ne da istražuje, kako zakon nalaže, da li je učinjeno krivično delo.

On je, na primeru profesora Čukalovića, govorio da tužilaštvo selektivno optužuje jer "neki su predmeti oduzeti od profesora Čukalovića, neki nisu", ali su zato neki predmeti "sklonjeni" jer je u zaglavlju pisalo koje su osobe "iz vrha" urgirale za određene kandidate.

Kasnije te su osobe "poznate profesoru Čukaloviću, a nepoznate sudu, pale u zaborav i više se ne pominju".

Advokat Rodoljub Stepanović zatražio je od sudije da 40 kompakt diskova manuskripata i video snimaka budu izuzeti iz ove faze suđenja jer su optuženi protivzakonito snimani.

Posle tri sata suđenja, sudija je najavila ispitivanje svedoka, policijskog inspektora Tomislava Spasića i načelnika Policijske stanice u Velikoj Plani Borivoja Kostadinovića.

Tada su advokati Borivoje Borović i Momčilo Bulatović hitno pozvani da se jave specijalnom odeljenju Višeg suda u Beogradu pa pošto su se njihovi branjenici protivili da bez svojih branilaca budu saslušavani najavljeni svedoci, suđenje je prekinuto, a nastavak najavljen za 27. mart.

 

msp

 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!