Home Info Saradnja „Železare“ i „Uralvagonzavoda“?

Saradnja „Železare“ i „Uralvagonzavoda“?

by redakcija

Generalni direktor ruskog "Uralvagonzavoda" Oleg Viktorovič Sijenko potvrdio je u razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem da ta kompanija razmatra poslovanje sa "Železarom Smederevo".

Sijenko je istakao da je "Uralvagonzavod" procenio da bi se poslovanje sa "Železarom" u Smederevu mnogo više isplatilo nego investiranje u metalurški sektor u Belgiji i Francuskoj, navodi se u saopštenju pres-službe predsednika Srbije, koje prenosi Beta.

Dodaje se da je Nikolić zadovoljan namerom "Uralvagonzavoda", koji učestvuje u izgradnji gasovoda "Južni tok", da posluje i u Srbiji, koja, po njegovim rečima, postaje zemlja koja pruža dobru perspektivu stranim partnerima.

"Uralvagonzavod" je učestvovao na tenderu za prodaju "Železare Smederevo", ali je februara prošle godine odustao do kupovine jer je procenjeno da su potrebna velika ulaganja da bi se obezbedilo profitabilno poslovanje.

V. D. ministra privrede Igor Mirović rekao je ranije danas da je za smederevsku "Železaru" zainteresovano mnogo kompanija, ali nije želeo da kaže da li je ruski "Uralvagonzavod" zainteresovan za strateško partnerstvo.

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!