Home InfoŠkolstvo Saopštenje radnika OŠ „Dr Jovan Cvijić“

Saopštenje radnika OŠ „Dr Jovan Cvijić“

Redakcija

SDCafe.rs saopštenje prenbosi u potpunosti.

Obaveštavamo Vas da je dana 23.9.2022. u OŠ“Dr Jovan Cvijić“ prvi čas u prepodnevnoj smeni održan u školskom dvorištu, kao vid protesta zaposlenih na odluku Ministra da postavi za v.d. direktora Škole osobu, koja je prilikom izbora za direktora Škole, juna meseca, dobila podršku od samo 8 od 96 članova kolektiva i koja je pri tome dugogodišnji član i funkcioner Srpske napredne stranke.

Sredinom avgusta meseca Ministar je potpisao odluku, kojom se poništava konkurs za izbor dorektora OŠ“Dr Jovan Cvijić“ u Smederevu, navodeći da ocenjuje da bi izbor bilo kog od kandidata sa liste mogao dovesti u pitanje nesmetano obavljanje vaspitno-obrazovnog rada Ustanove, što je za kolektiv bio potpuno iznenađujući razlog, jer je škola nesmetano funkcionisala, šta više išla uzlaznom putanjom.

Dana 22.9.2022., nakon intervencije kolektiva prema Školskoj upravi, da je istekao mandat dosadašnjoj direktorki Škole i da je neophodno imenovati vršioca dužnosti direktora, Školi je mejlom dostavljena odluka Ministra Prosvete, Branka Ružića, koji je imenovao Svetlanu Mihajlović, jednu od kandidatkinja sa liste kandidata na konkursu, a koji je poništio jer je smatrao da bi izbor bilo koga sa liste doveo u pitanje nesmatan rad Škole. Podsećamo ponovo, Svetlana Mihajlović dugogodišnji je član Srpske napredne stranke i imala je samo 8 od 96 glasova “ZA“ od strane kolektiva na izboru za direktora, juna meseca.
Nakon dospeća ovakve odluke, svima u Školi je bilo jasno da je postavljene vršioca dužnosti tendenciozno i politički instruirano, te se kolektiv odmah okrenuo razmišljanju na koji način da odbrani sve interesne grupe – učenike, zasposlene, roditelje – od politizacije Škole.

Zaposleni u školi su se odlučili da za svoj dalji protest koriste sva zakonom dozvoljena sredstva, ali će u tome prioritetno voditi računa o interesu učenika i tome da ni na koji način ne trpe zbog novonastale situacije.
O daljim potezima u svojoj borbi za očuvanje interesa učenika, roditelja i zapsolenih Škole pravovremeno ćemo obaveštavati javnost.

Tim za saradnju sa medijima OŠ“Dr Jovan Cvijić“ Smederevo

4 comments
3

Slične vesti

4 comments

Smederevac 23.09.2022 - 14:53

Cemu protest zaposlenih kada je uvek onaj sto je na vlasti odredjivao i postavljao direktore ! A mozda ce i VD dir.pokazati vise i bolje od prethodnika koji se mozda i malo zamorio u fotelji?

Reply
Ljuba 23.09.2022 - 23:20

Čestitam nastavnicima na građanskoj hrabrosti!

Reply
Smederevac 24.09.2022 - 16:42

Sta se iscudjava ex direktora pa i nju je svojevremeno DSS postavio na to mesto .Idemo dalje …

Reply
Smederevac 25.09.2022 - 15:30

Ex direktorka je postavljena preko kuma iz DSS koji je tada vladao u Smederevu……

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!