Home InfoPrivreda Dodela bespovratnih sredstava malim i srednjim preduzećima u oblasti turizma i ugostiteljstva

Dodela bespovratnih sredstava malim i srednjim preduzećima u oblasti turizma i ugostiteljstva

by Redakcija

Projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ objavio je drugi poziv za dodelu bespovratnih sredstava malim i srednjim preduzećima u oblasti turizma i ugostiteljstva u Donjem Podunavlju i Istočnoj Srbiji i Opštini Topola u Šumadiji. Konkurs je namenjen svim privatnicima u turističkom i ugostiteljskom sektoru, koji su zainteresovani za unapređenje svojih usluga.

Osnovni cilj ove podrške je da se turistička ponuda podigne na viši nivo i prošire kapaciteti turističkih usluga, što će doprineti i ekonomskom snaženju regiona i stvaranju novih poslovnih perspektiva.

Poseban fokus će biti na podsticaju održivih i zelenih ideja i rešenja, ali i promociji kulturnog nasleđa, tradicije i prirodnih lepota. Krajnji rezultat treba da doprinese većem broju turista koji će duže vremena provesti u obilasku regiona.

Pružaoci turističkih i ugostiteljskih usluga iz devet opština i gradova će moći da konkurišu: Smederevo, Požarevac, Veliko Gradište, Golubac, Majdanpek, Kladovo, Negotin, Zaječar i Topola.

Evropska unija je za ovaj konkurs opredelila 350.000 evra, a maksimalni iznos pojedinačnog granta je 10.000 evra. Poziv će biti otvoren do 21. oktobra 2022, za sve zainteresovane će biti održana i online info sesija u četvrtak, 29. septembra od 10 časova, a registracija će biti objavljena na sajtu www.eu-za-turizam.rs, kao i na društvenim mrežama projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“.

Dobitnici bespovratnih sredstava na prethodnom konkursu „Konkurs za bespovratnu pomoć za prevazilaženje posledica COVID-19 pandemije u sektoru turizma“ koji se takođe realizovao u okviru projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“ neće biti u mogućnosti da opet ostvare pristup sredstvima.

Svu potrebnu konkursnu dokumentaciju možete pronaći na: https://www.eu-za-turizam.rs/eu-podrska-privatnom-sektoru-u-turizmu/

Napomena: Primećeno je da se pojedina fizička lica lažno predstavljaju kao ovlašćeni konsultanti GIZ-a i nude svoje usluge potencijalnim podnosiocima prijava u pisanju projekata u zamenu za određeni novčani iznos i/ili procente od dobijenog granta. Obaveštavamo sve zainteresovane da GIZ nema ovlašćene konsultante za pisanje projekata, te da prave i pouzdane informacije u vezi poziva svi zainteresovani mogu dobiti isključivo preko mejla: tourismgrantserbia@giz.de.

Projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ finansiraju Evropska unija i Vlada Savezne Republike Nemačke, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija.

Slične vesti

1 comment

pera 24.09.2022 - 18:47

da ko i uvek od pameti u srbiji sve se gore zivi onaj sto ima restoran de za jednu flasu piva trazi tri puta vecu cenu nego sto vredi u prodavnici i onaj sto naplacuje jednu kafu kao 100grama u prodavnici njima dodeljujete bespovratna sredstva da se jos vise obogate a na primer zanatlijama koji recimo nemaju odredjene masine da povecaju proizvodnju ko ih j…. nego ih ostavljate na cedilu da sirovim znojem steknu kapital a kafandzije lelemude po ceo dan u kafani abrovi i smeh jos bespovratne donacije alal vera za pamet i ko je dao ovu ideju sve vise odlazimo u nepovrat kao drustvo

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!