Home InfoHronika Saopštenja Policijske uprave u Smederevu

Saopštenja Policijske uprave u Smederevu

redakcija

Policija u Smederevu, nastavljajući akciju suzbijanja krijumčarenja nafte, presekla je još jedan kanal kojim se nelegalno trgovalo naftom na području grada. U noći između 19-og i 20-og aprila u Osipaonici, zatečen je tridesetjednogodišnji Vladan M. iz Batovca kod Požarevca kako teretnim vozilom prevozi oko 7 hiljada litara dizel goriva. Kako je saopštila policija, gorivo je kupio po ceni od 60 dinara za litar sa jednog od stranih brodova koji plove Dunavom. Protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena trgovina. Takođe, pripadnici policije su Osnovnom tužilaštvu u Smederevu podneli krivičnu prijavu protiv tridesetosmogodišnjeg Bobana M. iz Batovca kod Požarevca i tridesetdevetogodišnjeg Radeta Đ. iz Lozovika, opština Velika Plana, zbog postojanja osnovane sumnje da su 17-og marta ove godine izvršili krivično delo nedozvoljena trgovina, tako što je Boban M. od posade stranog broda na Dunavu kupio 14 hiljada litara dizel goriva radi dalje prodaje, a Rade Đ. je gorivo prevozio svojim teretnim vozilom, navodi se u saopštenju policije.

 

Pripadnici Policijske uprave u Smederevu, u okviru akcije „Morava“, uhapsili su četiri osobe, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja, stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćeno držanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Uhapšeni su, dvadesetosmogodišnji Aleksandar Tošev i Dalibor Branković zvani „Buca stočar“  i tridesetjednogodišnji Nenad Barjaktarević i Vladislav Artiko, svi iz Velike Plane. Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je osumnjičeni Dalibor Branković od marta ove godine nabavio ukupno 150 grama heroina, koji je zatim prodavao Nenadu Barjaktareviću, a ovaj Artikou Vladislavu. Vladislav je osumnjičen da je organizovao mrežu od 15 osoba, među kojima je i Aleksandar Tošev, koji su heroin prodavali korisnicima.

Prilikom hapšenja, kod Barjaktarevića je pronađeno 10,6 grama heroina, a kod Brankovića 15,3 grama heroina i novac od prodate droge. Policija u Smederevu saslušala je ukupno 15 osoba osumnjičenih za neovlašćeno držanje opojnih droga i protiv njih  će biti podnete krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu,a četvorica preprodavaca privedena su istražnom sudiji Višeg suda u Smederevu, koji im je odredio pritvor  do 30 dana.

Izvor: Radio Smederevo

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!