Home Info Praznik košarke u Smederevu

Praznik košarke u Smederevu

by redakcija

Smederevo je po 8. put bilo domaćin Međunarodne košarkaške manifestacije „Nađi vremena za košarku“. U sali Osnovne škole „Sveti Sava“ u Smederevu svoje košarkaško umeće tokom prethodnog vikenda pokazale su ekipe iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, kao i ekipe iz Pančeva, Kovina, Smederevske Palanke, Smedereva…
Dva takmičarska dana, osam ekipa, deset odigranih utakmica, mnoštvo lepih poteza kao i nova prijateljstva, ukupan su skor ovogodišnje 8. po redu košarkaške manifestacije „Nađi vremena za košarku“.
Domaćin manifestacije Košarkaški klub „Basket in“ Smederevo, uz podršku Grada Smedereva nastavili su tradiciju održavanja ovog košarkaškog turnira namenjen mlađim kateogorijama. Za razliku od prethodnih godina kada je takmičenje održavano isključivo u muškoj konkurenciji, ovoga puta prednost je  prepuštena „nežnijem polu“ . Takmičenje u kategoriji pionirki, uz prisustvo jedne od ekipe iz Hrvatske, u mnogome je doprinelo afirmaciji i popularizaciji ženske košarke u Smederevu, čemu u prilog govori činjenica da se posle završetka manifestacije veći broj devojčica interesovao oko treniranja košarke u nekom od klubova u Smederevu. U konkurenciji pionirki učestvovale su sledeće ekipe: ŽKK“Koprivnica“ Republika Hrvatska, ŽKK“Tamiš“ Pančevo, ŽKK“Basket in“ Smederevo, ŽKK“Smederevo 1953“.

Pored takmičenja u kategoriji pionirki, svoje umeće pokazale su i ekipe iz Bosne i Hercegovina, Kovina, Smedereva u kategoriji kadeta. Takmičenje u konkurenciji muškaraca nosilo je naziv „Kup prijateljstva 2013“, gde su se za plasman takmičile ekipe KK“Vogošća“ BiH, KK“Basket KO“ Kovin, i domaćin KK“Basket in“ Smederevo.

Ovogodišnju manifestaciju svojim prisustvom uveličao je Gospodin Mihajlo Delić, bivši košarkaš, koji je nastupao za brojne inostrane klubova, sa bogatom igračkom karijerom, i sada u ulozi sportskog radnika. Osnivač košarkaškog kampa „I came to play“ gde su Smederevci imali prilike da borave sedam dana na Fruškoj Gori. Uvodnim rečima Predsednika kluba Miroljuba Ilića, uz prikladni govor Gosn. Mihajla Delića zvaničeno je otvorena 8. međunarodna košarkaška manifestacija „Nađi vremena za košarku“.
Posle prvog dana takmčenja već se moglo naslutiti ko će poneti najsjajnija odličija sa ovog turnira. U konkurenciji pionirki svojim košarkaškim umećem u potpunosti je izdominirala ekipa KK“Koprivnica“ iz R.Hrvatske, dok je u muškoj konkurenciji ekipa KK“Vogošće“ naglasila da je ovo godine više spremnija i uigranija nego predhodnih godina kada su učestvovali na ovoj manifestaciji. 

Rezultatskog iznenađenja nije bilo ni drugog dana takmičenja. Ekipa „Koprivnice“ rutinski je odigrala još dve utakmice protiv ekipe domaćina KK“Basket in“ koja je u konačnom plasmanu zauzela treće mesto, kao i protiv ekipe KK“Kris Kros“ Pančevo koja je završila na drugom mestu. U konkurenciji kadeta KK“Vogošća“ je očekivano bila bolja u duelu protiv ekipe KK“Basket KO“ i tako opravdali epitet favorita i osvojili „Kup prijateljstva 2013“. U plasmanu za drugo i treće mesto sastale su se dve poražene ekipe KK“Basket in“ i KK“Basket KO“ gde je domaćin slavio docifrenom razlikom.

Plasman u ženskoj konkurenicji:
1.KK“Koprivnica“ R.Hrvatska
2.KK“Kris Kros“ Pančevo
3.KK“Basket IN“Smederevo
4.KK“Smederevo 1953“

Plasman u muškoj konkurenicji:
1.KK“Vogošča“ BiH
2.KK“Basket IN“Smederevo
3.KK“Basket KO“ Kovin

Svim ekipama uručena suprikladna priznanja u vidu pehara, medalja, diploma od strane organizatora manifestacije.
Epitet MVP igračice u kategoriji pionirki ponela je Andriana    iz ekipe KK“Koprivnica“; Za Najboljeg strelca prglašena je Marija Ilić iz ekipe „Kris Kros“-a dok je titulu MVP-a u kategoriji kadeta poneo je Aleksandar Petrović igrač KK“Basket in“-a.

Organizator se zahvaljuje Gradu Smederevu i svima koji su doprineli da se ova manifestacija održi na ovom nivou. Ekipama koje su učestvovale na ovogodišnjoj manifestaciji izražavaju zahvalnost uz poziv da ovu sportsku saradnju nastave već naredne godine kada očekujemo da će biti domaćini 9. po redu međunarodne smotre košarkaša i košarkašica pod nazivom „Nađi vremena za košarku“ 2014.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!