Home Info Rusi u Železaru ulažu 100 mil.evra?

Rusi u Železaru ulažu 100 mil.evra?

by redakcija

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je razgovarao sa predstavnicima jedne velike ruske kompanije zainteresovane da kupi Železaru Smederevo.

Prema njegovim rečima, dogovor je veoma blizu, a ta firma planira da uloži više od 100 miliona evra u pokretanje proizvodnje, ali da još nije sasvim izvesno da će do tog aranžmana doći.

Dačić je izrazio očekivanje da će pitanje Železare biti rešeno do kraja godine i da će država naći dobrog partnera za tu kompaniju.

On je istakao da je država zainteresovana da zadrži deo vlasništva u Železari Smederevo – između 20 i 30 odsto.

Premijer nije želeo da precizira o kojoj ruskoj kompaniji se radi, ističući da će javnost na njihov zahtev o tome biti upoznata kada se potpiše protokol o namerama.

On je istakao da je veliki problem što je Železara Smederevo kompanija koja u prošlosti iz raznih razloga nije donosila profit svojim vlasnicima i da je za aktivaranje samo jedne peći koja je potpuno ugašena potrebno skoro pola godine.

Dačić je izrazio očekivanje da će taj srpski privredni gigant stati na noge i da će to pitanje biti uspešno rešeno u okviru dobrih odnosa Rusije i Srbije.

Premijer je dodao i da nije previše srećan što je posle povlačenja "Ju es stila" Železara ponovo prešla u državno vlasništo, jer to predstavlja veliko opterećenje imajući u vidu da država isplaćuje plate radnicima, dok je jedna peć ugašena, a druga u režimu tihog hoda.

Izvor: Tanjug

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!