Home InfoHronika Uhapšen direktor nedeljnika „Naš glas“

Uhapšen direktor nedeljnika „Naš glas“

by redakcija

Uhapšen direktor i glavni i odgovorni urednik smederevskog nedeljnika "Naš glas" Goro Redžić zbog nezakonitog poslovanja tog nedeljnika.

Agenciji Beta rečeno je u policiji da je Redžić uhapšen kada je u Ulici Crvene armije primio obeležene novčanice od 350 evra i 10.000 dinara na ime izdavanja poslovnog prostora u centru Smedereva koji pripada Novinskoj kući "Naš glas".

Policija sumnja da je Redžić bivšim zakupcima poslovnog prostora u Ulici kralja Petra Prvog obećao novi ugovor i za to primio novac iako nije imao pravo da izdaje poslovni prostor dok se ne okonča sudski spor do kojeg je došlo posle raskida privatizacije.

Nedeljnik "Naš glas" privatizovan je 27. marta 2009. ali je Agencija u julu 2012. obavestila rukovodstvo novina o poništenju privatizacije
zbog neizmirenih obaveza firme. Nedeljnik je imao i obaveze iz socijalnog programa koje većinski vlasnik nije izmirio.

Kupac je u postupku privatizacije uplatio u tri rate po 34.000 evra, a vrednost privatizovanog kapitala je 369.000 evra.

Da ne bi propao ranije uplaćen novac u privatizaciji, Goro Redžić je pokušao da sa Agencijom za privatizaciju postigne dogovor da se odredi neko ko bi u ime vlasnika isplatio zaostale rate, ali se pokazalo da je firma više meseci u blokadi.

Policija istražuje da li je bilo drugih zloupotreba tokom privatizacije medija i nelegalnog odliva kapitala, rečeno je u policiji.

Lider Koalicije za bolje Smederevo Milan Lukić, koji je izlicitirao najvišu sumu na aukciji za privatizaciju nedeljnika "Naš glas", saopštio je da je Goro Redžić isključen iz članstva Koalicije za bolje Smederevo pre nedelju dana.

Redžić je bio predsednik Skupštine grada iz Koalicije za bolje Smederevo, a smenjen je kada je ta koalicija napustila skupštinsku
većinu i prešla u opoziciju. Redžiću večeras ističe zakonsko zadržavanje u policiji od 48 sati kada će biti predat istražnom sudiji.

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!