Home InfoDruštvo Rotary klub Smederevo prikupio sredstva za opremanje Urgentnog centra bolnice Sveti Luka u Smederevu

Rotary klub Smederevo prikupio sredstva za opremanje Urgentnog centra bolnice Sveti Luka u Smederevu

by Redakcija

Pre samo tri meseca na našem portalu objavljena je vest o velikoj akciji Rotary kluba Smederevo. Rotarijanci iz našeg grada najavili su prikupljanje sredstava za kupovinu opreme za Urgentni centar Bolnice Sveti Luka u Smederevu!

Trebalo im je manje od tri meseca da prikupe novac za sredstav koja će spašavati živote.

Podršku ovom Global grantu pod nazivom “Saving Life threatening in Smederevo”  podržali i klubovi iz drugih gradova Srbije a značajna sredstav obezbeđena su od klubova iz inostranstva.

„Sva sredstva su prikupljena. Radi se o iznosu od 72.000$ (oko 7.900.000 dinara) od čega je više od polovine sredstava došlo kao pomoć od klubova iz Italije i Slovenije, kao i Rotary International-a. Ovom prilikom se zahvaljujemo svim učesnicima i donatorima ove humanitarne akcije.“ -kažu iz Rotary kluba Smederevo za SDCafe.rs

Realizacija projekta je u finalnoj fazi i očekuje se da u toku septembra 2022.godine, bude završeno opremanje Urgentnog centra bolnice Sveti Luka u Smederevu, koji će dobiti najsavremeniju opremu za negu pacijenata.

Trenutni aparati i oprema će biti zamenjena novim i modernim

Podsetimo da će ovom prilokom Rotary klub Smederevo donirati:
– 12 električnih kreveta za poluintenzivnu negu
– 12 monitora za praćenje stanja pacijenata
– 4 EKG aparata
– 1 defibrilator

 

Rotary klub Smederevo postoji već punih 17 godina. Za to vreme veoma aktivno i redovno  organizuje i učestvuje u akcijama od društvenog značaja pomažući razvoju lokalne sredine u svim aspektima društva.

Rotary klub Smederevo priprema akciju opremanja Urgentnog centra u vrednosti od 65.000 $

SDCafe.rs

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!