Home InfoDruštvo Rotary klub Smederevo priprema akciju opremanja Urgentnog centra u vrednosti od 65.000 $

Rotary klub Smederevo priprema akciju opremanja Urgentnog centra u vrednosti od 65.000 $

by Redakcija

Rotary klub Smederevo postoji već punih 17 godina. Za to vreme veoma aktivno i redovno  organizuje i učestvuje u akcijama od društvenog značaja pomažući razvoju lokalne sredine u svim aspektima društva.

Tako je u organizaciji ovog udruženja podgnut spomenih Dositeju Obradoviću ispred Gimnazije, postavljen sat u Vinskom gradu, postavljena teretana na otvorenom u Dunavskom parku pored Silosa… Mnogobrojne donacije smederevskoj bolnicinajboljim učenicima, udruženjima sa invaliditetom, godišnja raspodela paketića….spisak je ogroman.
Sve ove akcije su sprovodene od sopstvenih donacija članova kluba i njihovih prijatelja.

Međutim, ove godine rotarijanci iz našeg grada su rešili da zasene sve prethodne akcije i naprave međunarodnu akciju sa ciljem da opreme Urgentni centar Bolnice Sveti Luka u Smederevu!

Trenutno stanje u Urgentnom centru u Smederevu

Naime Rotary Klub Smederevo pokrenuo je Global grant koji predstavlja uključivanje drugih Rotary klibova ne samo iz naše zemlje već i iz celog sveta. Cilj akcije je opremanje Urgentno centra u Smederevu.
U planu je kupovina:
– 12 električnih kreveta za poluintenzivnu negu
– 12 monitora za praćenje stanja pacijenata
– 4 EKG aparata
– 1 defibrilator

Vrednost celokupne donacije iznosi 64.641,00 $.
Partner u ovom projektu smederevskim Rotarijancima je Rotary klub Scanvicci iz Italije.

„U ovom trenutku veliki broj klubova iz raznih gradova u Srbiji ali i širom Evrope prikuplja sredstav za naš Urgentni centar u Smederevu. To su naši prijatelji kojima smo mi nekad pomogli ili komima ćemo pomoću u nekoj njihovoj akciji. Odlučili smo se na ovako veliku donaciju jer je Urgentni centar u Smederevu u veoma lošem stanju, njihove potrebe prevazilaze naše mogućnosti ali ovom donacijom ćemo olakšati funkcionisanje ove bitne službe koja spašava živote svim građanima Smedereva. Pre ili kasnije svi mi ili neko naš dođe do tog Urgentnog centra po neku pomoć, zato smo se odlučili za ovaj potez. Ljudi koji tamo rade su pod konstantnim pritiskom i još kad im je oprema loša i uslovi rada loši sve je mnogo teže.“– kaže u razgovoru za SDCafe.rs Dejan Spasić ovogodišnji predsednik Rotary kluba u Smederevu.

Trenutno stanje u Urgentnom centru u Smederevu

„Naš projekat je toliki kolo smatramo da možemo da prikupimo. Možda će to u konačnoj cifri biti nešto veće ili nešto manje ali poenta jeste da donacija bude svima korisna i da služi široj zajednici. Kompletna akcija, kao i sve naše akcije,  je istinsko dobročinstvo i altruizam, i niko tu ništa ne traži za uzvrat.“ – dodaje Spasić.

Akcija priupljanja sredstava otpočela je pre manje od dva meseca i za sata je prikupljeno oko 50.000,00 $.
Ostaje još skoro 15.000,00$ da bi se plan ispunio.

Ovom prilikom Rotary klub Smederevo poziva sve zainteresovane firme, preduzetnike ali i pojedince da uzmu učešće u ovoj akciji shodno svojim mogućnostima.
Donaciju možete izvršiti na:
ROTARY CLUB SMEDEREVO, ul.Šalinačka 3b.
račun br. 340-0000011008270 31, kod Erste banke
Matični broj:17648462,  PIB: 104121911

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!