Home InfoHronika Radnici krali delove i opremu iz Želovoza

Radnici krali delove i opremu iz Želovoza

redakcija

Policija u Smederevu je uhapsila radnika preduzeća "Želovoz" Miodraga K. zbog sumnje da je odgovoran za zloupotrebu službenog položaja, kao i Dragana S. zbog sumnje da je izvršio krivišno delo zloupotrebe službenog položaja pomaganjem.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da su trojica radnika "Želvoza" Miodrag K, Srđan K. i Jovica Ž, tokom jula i avgusta, u više navrata, radeći u noćnim smenama, iz hala i postrojenja uzimali delove i opremu koja služi za servisiranje vagona, a zatim predmete odnosili Draganu S. koji je ukradene predmete skladištio u svojoj kući, a potom prodavao preduzećima koja se bave otkupom sekundarnih sirovina.

Kako je do sada utvrđeno, "Želvoz" je na ovaj način oštećen za oko 188.000 dinara, saopštila je Policijska uprava Smederevo.

Uhapšenima je nakon saslušanja doneto rešenje o ukidanju policijskog zadržavanja, a protiv trojice radnika "Želovoza" će zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, kao i Dragana S. zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja – pomaganjem, u redovnom postupku biti podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu u Smederevu.

Izvor: Tanjug

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!