Home Info Prvi rođendan džinovske bebe

Prvi rođendan džinovske bebe

by redakcija

 

Gojko Pantović, peto dete Divne i Gorana, rođen sa šest kilograma i stotinu grama, kao jedna od najkrupnijih beba ikada rođenih u Srbiji, napunio je godinu dana. Kilograme je udvostručio, porastao 20 centimetara, ali i zaokupio svu pažnju i ljubav ne samo roditelja, već i četiri sestre.
 
Delija Gojko, čije je rođenje 25. novembra 2011. izazvalo pravu medijsku halabuku, podsetimo, na svet je došao carskim rezom, a babice su se baš namučile da ga obuku, jer imaju odelca samo za novorođenčad do četiri kilograma. Sada je pravi mali čovek: duks, pantalone sa tregerima, duboke patike… I hoda uveliko – čvrst i nekako stamen, mirno podnoseći znatiželju neznanaca.
Majka Divna kaže da mališan voli da jede, pa je napredan i zdrav, ali priznaje kako nije bolećiva, odnosno ne udovoljava uvek Gojkovom apetitu. Veli, čula je da su krupne bebe kasnije sklone gojenju… 
Inače, pre sina, rodila je četiri devojčice: Anđelu (17), Bojanu (10), Magdalenu (7) i dvogodišnju Kristinu koje su, takođe, za medicinske „šablone“ bile natprosečne, odnosno svaka je na svet došla sa više od četiri kilograma.
Iako ga sestre brižno paze, s obzirom na to da baš ume da bude nestašan, Gojko bez mame ne može ni minut. Inače, u svemu kopira samo godinu dana stariju sestru, Kristinu – tek koji centimetar višu, ali živahniju i upornu u animiranju mlađeg brata.
 
Pporodica Pantović živi skromno, otac Goran jedini radi, pa na njih sedmoro dolazi samo jedna plata. Nažalost, nisu im pomogli ni država, ni grad jer Gojku – iako je peto dete u porodici – niko ne priznaje ni pravo na dečji dodatak.
 
J.Ilić

Izvor: Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!