Home Info Promocija projekta virtuelne šetnje kroz smederevsku tvrđavu

Promocija projekta virtuelne šetnje kroz smederevsku tvrđavu

by redakcija

Danas je u prostorijama Turističke organizaciji Srbije organizovana konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekat 3D Viruelne šetnje kroz smederevsku tvrđavu.

U prisustvu novinara, predstavnika Turističke organizacije Srbije, i drugih turističkih radnika, prezentovan je projekat u kome je smederevska tvrđava prezentovana svetu na jedan sasvim nov, moderan i savremen način. 

Zahvaljujući ovom projektu, Smederevska tvrđava je prva tvrđava u Srbiji kroz koju možete prošetati iz vašeg doma, i pregledati celu ovu monumentalnu građevinu od neprocenjive važnosti. 

Prisutnima su se obratili:

Tatjana Gačpar, direktor Muzeja u Smederevu
Miroslav Lazić, kustos Muzeja u Smederevu i autor projekta
Željko Milojević, ispred Studija za kreativni marketing Art_Net 

Realizaciju projekta finansirala je švedska Vlada kroz agenciju SIDA. Partneri u realizaciji projekta su švedska nezavisna međunarodna organizacija za očuvanje kulturnog nasleđa Cultural Heritage without Borders i Balkan Museum Network. Institucionalni partneri Muzeja u Smederevu u realizaciji ovog projekta su Turistička organizacija grada Smedereva i Regionalni zavod za zaštitu spomenika kulture Smederevo. Kreativni partner i izvršilac projekta je studio za kreativni marketing Art_Net iz Smedereva.

Internet stranica omogućava popularizaciju najvažnijeg turističkog resursa Smedereva – smederevske tvrđave. Kako bi se omogućio nesmetan protok informacija o smederevskoj tvrđavi ka što širem auditorijumu i potencijalnim turistima koji žele da je posete, ova stranica je kreirana u dvojezičnoj varijanti: na srpskomi engleskom jeziku na dve veb adrese: www.smederevskatvrdjava.com i www.smederevofortress.com

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!