Home InfoHronika Pritvor do 30 dana zbog napada čekićem na majku

Pritvor do 30 dana zbog napada čekićem na majku

by Redakcija

Dana 23.02.2023. godine, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu zadržan je do 48 sati D.N. (51) iz Osipaonice, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Ubistvo u pokušaju iz člana 113. u vezi člana 30. Krivičnog zakonika.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je dana 23.02.2023. godine, oko 15 časova u svojoj porodičnoj kući u Osipaonici, nakon kraće svađe svojoj majci oštećenoj D.N. (75) zadao najverovatnije dva udarca čekićem u predelu glave, nanevši joj tako teške telesne povrede opasne po život.

Nakon saslušanja osumnjičenog D.N., dana 24.02.2023. godine, tužilaštvo je predložilo da se osumnjičenom odredi pritvor u trajanju do 30 dana na osnovu člana 211. stav 1. tačka 2., 3. i 4. Zakonika o krivičnom postupku, odnosno zbog okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na oštećenu i svedoke, da će osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu dovršiti pokušano krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičkog postupka. Istog dana, osumnjičenom je po navedenom predlogu određen pritvor rešenjem Višeg suda u Smederevu.

Majku udarao čekićem po glavi!

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!