Home InfoHronika Sindikat odbio sastanak sa Ministarstvom privrede

Sindikat odbio sastanak sa Ministarstvom privrede

by redakcija

Sindikat "Sloga" i radnici smederevske fabrike železničkih vozila Želvoz odbili su u utorak sastanak sa državnim sekretarom Ministarstva privrede, saopštio je taj sindikat.

Radnici Želvoza protestuju već 14 dana, a kako je najavljeno, zbog protesta će 31. januara 70 odbornika gradske Skupštine održati sednicu u Centru za kulturu.

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović pozvala je sindikate smederevskog Želvoza da prekinu sa štrajkom i blokadom grada i poručila im da je obezbedila sastanak u Ministarstvu privrede.

Predsednik sindikata Sloga Miki Nojić kazao je da su sindikati sa radnicima održali kratak sastanak na kome su odlučili da se petočlana delegacija sindikata neće odazvati sastanku i da zahtevaju da državni sekretar lično dodje u Smederevo i da im se obrati pred svim radnicima.

Nojić u saopštenju ističe da su radnici i sindikati odlučili da nastave sa protestima sve dok se neko od zvaničnika ne pojavi u Smederevu i kaže šta će to konkretno učiniti za radnike Želvoza.

Oko 300 zaposlenih u Želvozu 14 dana protestuje zahtevajući isplatu zaostalih zarada i otpremnina i overu zdravstvenih knjižica.

 

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!