Home InfoDruštvo Prikupljanje potpisa građana za prekid transporta tečnog gasa kroz centar Smedereva

Prikupljanje potpisa građana za prekid transporta tečnog gasa kroz centar Smedereva

by Redakcija

Nakon poslednjeg u nizu događaja koji se povremeno, godinama unazad dešavaju, a koji su rezultat transporta tečnog gasa kroz najnaseljeniji deo grada, Pokret Tvrđava je pokrenuo akciju prikpljanja potpisa građana. Cilj ove inicijative jeste izmeštanje transporta TNG iz centra Smedereva, a sakupljenim potpisima građani će lokalnoj samoupravi poručiti da žele javnu raspravu u Skupštini Grada Smedereva o ovoj temi, kako bi nadležni pronašli adekvatno rešenje.

Aktivisti ovog pokreta će potpise građana sakupljati svakog radnog dana, od 17:00 do 19:00 časova na smederevskom keju.

„Stav Pokreta, kao i mnogih građana je da je sama po sebi opasna činjenica da se kroz uži centar grada, uz dečije igralište, šetalište pored Dunava i mesto okupljanja brojnih Smedervaca i Smederevki svih generacija, svakodnevno i bez osnovnih procedura i mera zaštite, kreće više desetina cisterni napunjenih tečnim naftnim gasom i da se što hitnije mora reagovati kako bi se sprečila tragedija ogromnih razmera, a kakve se, čemu nas uči iskustvo i greške drugih, dešavaju u ovakvim okolnostima.“– rekli su za SDCafe.rs članovi ovog pokreta.

Prvog dana peticiju je potpisalo oko 170 ljudi.

Dan ranije, Gradski odbor SSP-a pokrenuo je on line peticiju iz istog razloga i sa istim ciljem.
Peticiju možete pogledati na ovom linku.

 

foto: Pokret Tvrđava

Slične vesti

2 comments

Smederevac 12.04.2022 - 16:15

Pozovite Velju dr.Ilica da potpise peticiju jer je svojevremeno kao resorni Ministar dao dozvolu za rad ove firme ?

Reply
Pera 14.04.2022 - 23:21

Pozovite Aleksandra Vučića i pitajte ga zašto njegovi puleni u gradskoj vlasti ne uklone kolosek kojim cisterne prolaze, a na to ih obavezuju važeći urbanistički planovi već duže od 10 godina? Kakav crni Velja on nije dr. nego mr.?! Taj nije u vlasti već 10 godina, za gasno skladište najviše je lobirala Zorana Mihajlović i ona je i dalje ministarka. Grad ima OBAVEZU da ukloni kolosek – a kada se ukloni kolosek, nema ni cisterni – međutim ovim gradom ne vladaju zakoni i odluke nego interesne grupe preko SNS izvršitelja radova. Pa vi i dalje glasajte za „Mir i Stabilnost“. Dok ne pukne neka cisterna pa ćemo imati opet 5.jun u Smederevu.

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!