Home InfoHronika FOTO: Voz koji prevozi tečni naftni gas iskočio iz šina

FOTO: Voz koji prevozi tečni naftni gas iskočio iz šina

by Redakcija

Na teretnoj pruzi kod Veslačkog kluba Smederevo, koja je inače, svakodnevna ruta kojom se do železničke stanice transportuje tečni naftni gas iz obližnjeg skladišta, danas je deo kompozicije iskliznuo iz šina.

Prizor je, očekivano, zabrinuo građane koji inače često, godinama unazad negoduju zbog toga što se transport potencijalno opasnih materija odvija kroz najuži centar grada. Na lice mesta su odmah došli vatrogasci koji obezbeđuju područje. Još uvek je nepoznato da li je kompozicija bila puna, a detalji će kako se očekuje biti poznati nakon što nadležni iz železnice utvrde činjenično stanje.

Inače, daleko od toga da je ovo prvi takav slučaj – ovakvih scena se Smederevci s pravom pribojavaju, ali se slična stvar dogodila i pre dve nedelje, kada je sa šina skliznula lokomotiva teretnog voza.

SDCafe.rs

Slične vesti

1 comment

NIKOLA TASIĆ CALE 08.04.2022 - 10:14

Alo, investitori, projektanti, nadzorni organi, izvođaći radova, a naročito oni „stručnjaci“ koji su dali odobrenje za izgradnju skladišta tečnog naftnog gasa kod Stare Železarere – sram vas bilo! Pa, zar vam nije bila opomena ona velika Eksplozija municije 5. juna 1941.g. u Tvrđavi? Zar ne znate da je tada poginulo oko 2500 ljudi? Uradite nešto bolje, dok ne bude kasno! I, nije sve u zaradi para, pošto ljudski život mnogo više vredi!

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!