Home ZanimljivostiPoznati Preminuo legendarni Kemal Monteno

Preminuo legendarni Kemal Monteno

redakcija

Kemal Monteno, legendarni muzičar i kantautor, umro je danas u 67. godini života u 11 sati u Zagrebu, saznaje "Dnevni avaz". Ovu informaciju Montenov sin Đani pre nekoliko minuta potvrdio je Halidu Bešliću, njihovom velikom porodičnom prijatelju.

Sarajevski kantautor, koji je sredinom decembra nakon višegodišnjeg čekanja u zagrebačkom KBC-u Rebro podvrgnut operaciji transplantacije bubrega, uoči Božića je dobio temperaturu. Umesto u Španiju, gdje je trebao otputovati na kraći odmor i nastup u povodu Nove godine, Kemal je spakovao kofere i krenuo ponovo u bolnicu.

Pre nekoliko dana Monteno je napustio bolnicu nakon zdravstvenih komplikacija i kazao je da se super oseća. Međutim, jutros je ponovo hospitaliziran na intenzivnom odeljenju zagrebačkog KBC-a Rebro.  Kako prenosi 24sata.hr, poznati muzičar je bio na respiratoru, ali, nažalost nije ima dovoljno snage da preživi.

On se godinama borio s dijabetesom zbog čega su mu stradali bubrezi. Nakon tri godine odlaženja na dijalizu, krajem prošle godine transplantovali su mu bubreg. To nije jedini veći zahvat na kome je muzičar bio. Otprilike dve godine pre transplantacije bubrega, zbog problema sa srcem ugradili su mu srčanu premosnicu. Uprkos problemima sa zdravljem redovno je nastupao.

Poslednje dane provodio u bolnici. Vest o njegovoj smrti je uzdrmala region i sve velike ljubitelje Montenove muzike.

Izvor: avaz.ba

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!